SAMSUNG

Oppturen fortsetter for Samsung

Beste driftsresultat på to år.

Salget av blant annet Samsung Galaxy S7 Edge bidrar til økt overskudd for Samsung.
Salget av blant annet Samsung Galaxy S7 Edge bidrar til økt overskudd for Samsung. Bilde: Pressebilde
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. juli 2016 - 10:52

Elektronikkgiganten Samsung Electronics ser for alvor ut til å være ute av bølgedalen som særlig påvirket selskapets resultater i andre halvdel av 2014 og første halvdel av 2015. I går kom selskapet med resultatene for årets andre kvartal og kan vise til det beste driftsresultatet på mer enn to år. 

Sammenlignet med andre kvartal i fjor har den samlede omsetningen til selskapet vokst med 4,9 prosent, til 50,94 billioner won (384,2 milliarder kroner). I den samme perioden økte driftsresultatet med nesten 18 prosent til 8,14 billioner won (61,4 milliarder kroner). 

Nettoresultatet endte ifølge Bloomberg på 5,83 billioner won (knapt 44 milliarder kroner), knapt to prosent høyere enn for et år siden og også noen høyere enn det analytikerne i gjennomsnitt hadde ventet, 5,64 billioner won. 

Flaggskipsuksess

Samsung har opplevd omsetningsvekst det siste året innen alle forretningsområder bortsett fra skjermpaneler. Men der har i alle fall driftsresultatet igjen blitt positivt, noe det ikke var i årets første kvartal.

Samsung trekker spesielt fram økt salg av selskapets mest avanserte smartmobiler, Galaxy S7 og S7 Edge, sammen med premiummodeller av blant annet SUHD-tv-er og kjøleskap, som årsaker til selskapets generelle omsetningsvekst. 

Samsungs kvartalsresultater de siste årene. <i>Foto: Samsung</i>
Samsungs kvartalsresultater de siste årene. Foto: Samsung

Selskapet venter at andre halvdel av 2016 vil føre til enda sterkere resultater, spesielt drevet fram av økt salg av komponenter til produkter som selges med høy fortjeneste. Men selskapet venter også vekst i salget av selskapet IT- og mobilprodukter, blant annet på grunn av lanseringen av et nytt flaggskipprodukt – trolig neste generasjon av Galaxy Note.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.