BEDRIFTSTEKNOLOGI

Opticom reddes av Fast

Det er fortsatt smått med salgsinntekter i Opticom, men overskuddet berges i havn av Fast Search & Transfer.

Oddmund Grøtte
1. sep. 2000 - 12:17

Overskuddet før skatt i Opticom ble på 67 millioner kroner. Årsaken til overskuddet skyldes først og fremst ekstraordinære inntekter i forbindelse med Fasts emisjoner rettet mot Dell og Lycos.

Det knytter seg mer spenning til samarbeidet med Intel og Thin film Electronics ASA, et datterselskap til Opticom. I børsmeldingen heter det at fremdriften går som planlagt og at kostnadene vokser i tråd med med Opticoms egne budsjetter. Det økte underskuddet i selskapet reflekterer den økte aktiviteten i samarbeidet, opplyser Opticom.

Opticom eier omlag 37 prosent av det unoterte selskapet Fast Search & Transfer. Fast fortsetter å jobbe mot en notering på Oslo Børs og Nasdaq i løpet av året, uten at det ennå er fastsatt noen eksakt dato.

Aksjekursen til Opticom har den siste tiden steget svært mye etter flere positive analyser fra flere meglerhus. Fra en notering på under 1.000 kroner i midten av august, har nå aksjen klatret til sist omsatte kurs på over 2.000 kroner.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.