- Opticom under juletreet i 99

I følge styreformann Thomas Fussel i Opticom vil selskapets lagringsenheter bli å finne under juletreet i 1999.

Opticom, som utvikler optiske lagringsenheter, inngikk i høst en avtale med spillprodusenten Eidos om å utvikle lagringsenheter for spillmarkedet. Nå er planene konkretisert og Opticoms styreformann, Thomas Fussel, sier til digi.no at man allerede til neste år kan vente de første kommersielle produktene fra samarbeidet.

- Eidos er i ferd med å utvikle en spillkonsoll som skal være tilgjengelig før julehandelen starter i 1999, opplyser Fussel. Han forklarer at Opticoms teknologi blir sentral i konsollen.

- Konsollene vil bli utstyrt med lagringsenheter fra Opticom på 1 gigabyte, sier Fussel, som tror konsollen teknologisk sett vil være ferdigstilt langt tidligere.

- Jeg tror vi kan klare sommeren 1999, men av kommersielle hensyn har vi besluttet å vente til julehandelen starter, sier Fussel.

Fussel konkretiserer også planene med datterselskapet Fast Internet Transfer, som har utviklet en komprimeringsteknikk som skal bidra til bedre utnyttelse av båndbredden på Internett.

- Dette var patenter vi satt inne med da Opticom ble stiftet, og passer ikke inn sammen med Opticoms virksomhet i dag. Hensikten er å skille dette selskapet ut i løpet av første halvår 1998, sier Fussel.

digi.no gjør oppmerksom på at styremedlem Robert Keith i Opticom også er storaksjonær i Eidos, som igjen eier 15 prosent av aksjene i Opticom. Eidos var ifølge avisen The Guardian under overvåkning av britiske børsmyndigheter grunnet uregelmessigheter i handelen av selskapets aksjer. Revisjonsselskapet Coopers & Lybrand trakk seg i fjor som revisor i Eidos.

Til toppen