BEDRIFTSTEKNOLOGI

Optimisme i Novell Norge

Novell-konsernets tredje kvartal ga bud om 75 prosent omsetningssvikt. - Resultatet var som forventet, sier administrerende direktør Tor Østensen i Novell Norge.

Eirik Rossen
26. aug. 1997 - 11:48

Da han la fram tallene, forklarte konsernsjef Eric Schmidt bakgrunnen for at saneringen av distribusjonskanalen kostet 100 millioner dollar i omsetning, og understreket at dette var et engangstilfelle.

- Tallene viser at Schmidt har gjennomført det programmet han kunngjorde da han tok over i våres, sier Østensen. - Det er svært positivt.

Schmidt har vært svært aktiv for å forklare tallene og overbevise analytikerne at det fortsatt er hold i selskapet. Skulle børskursen være en indikator, ser han ut til å ha lykkes.

- Jeg deltok på en telefonkonferanse med analytikere, og mitt inntrykk er at Schmidts utlegning er blitt positivt mottatt. Da kvartalstallene ble offentliggjort sto kursen i 8,21 dollar. I dag er den oppe på ni.

Tall fra Nasdaq viser en jevnt fallende tendens fra mars til slutten av juni, da bunnen ble nådd på noe under syv dollar. Siden midten av juli har tendensen vært stigende. Den foreløpige toppnotering på ni dollar ble også nådd for et par uker siden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.