AVTALER & KONTRAKTER

Oracle-avtale åpner for de facto SOA-standard

En avtale Oracle har inngått i Tyskland åpner for en de facto standard for SOA.

9. aug. 2006 - 14:37

Oracle melder nå at de har inngått en avtale med det tyske konsulent- og programvareselskapet IDS Scheer om å bruke deres «Aris»-plattform i Oracles mellomvareløsning for administrasjon av forretningsprosesser.

Avtalen betyr at kampen mellom konkurrentene Oracle og SAP innen SOA-markedet nå tar en ny vending. Med dette systemet blir kunder og konsulenter som bruker verktøyet i arbeidet med en Oracle-løsning i stand til å gjenbruke løsninger utviklet og tilpasset for SAP.

– Med IDS Scheers produkt vil det kunne genereres BPEL kode for bruk både med SAP og Oracles løsninger, sier Harald Løvvik, markedsdirektør i Oracle Norge til digi.no.

Aris-plattformen er tett integrert med SAPs Netweaver, Microsofts Biztalk og IBMs Websphere plattform.

Det betyr at man i dette markedet får en de facto standard for modellering og at samme verktøy derfor kan brukes på tvers av de store aktørenes løsninger.

– For å bygge bro mellom forretningsprossesser og SOA er BPMN-biten veldig viktig. BPEL (Business Processes Execution Language) er den teknologiske standarden, mens BPMN (Business Process Modeling Notation) er modelleringsstandarden, sier Løvvik.

SOA er en forkortelse for Service Oriented Architecture og kan beskrives som et «økosystem» for forretningsorienterte programvarearkitekturer der selvstendige gjenbrukbare programvaremoduler meddefinerte grensesnitt kan spille sammen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.