Oracle avviser milliard-erstatning

Forlanger nytt søksmål mot piratdømte SAP.

Oracle krever ny rettssak mot SAP, etter å ha fått erstatningssummen redusert med over en milliard dollar.
Oracle krever ny rettssak mot SAP, etter å ha fått erstatningssummen redusert med over en milliard dollar. (Bilde: Vladislav Bezrukov -- Creative Commons lisens)

Forlanger nytt søksmål mot piratdømte SAP.

Høsten 2010 ble SAP dømt som historiens største pirat i den såkalte TomorrowNow-saken.

Juryen fastsatte erstatningen til 1,3 milliarder dollar, mens Oracle hadde bedt om 1,7 milliarder dollar. SAP var i utgangspunktet villig til å bla opp 40 millioner dollar.

SAP mente beløpet var «grovt overdrevet», noe som ble tatt til følge gjennom en ny kjennelse året etter – da erstatningen ble redusert med over én milliard dollar til 272 millioner dollar.

Siste ord er ikke sagt.
Siste ord er ikke sagt.

Oracle har nå valgt å avvise erstatningen, som tilsvarer 1,58 milliarder kroner. I stedet forbereder de ny rettssak.

- Vi ønsker å få en avklaring av loven, om den er riktig tolket og hva bevisene støtter i denne saken, for å kunne rettferdiggjøre juryens kjennelse, skriver selskapets advokater i et søksmål som i går ble levert ved en føderal domstol i Oakland, ifølge Reuters.

SAPs nå for lengst nedlagte datterselskap TomorrowNow solgte service og support til Oracle-kunder på rimeligere vilkår enn Oracle selv. Oracle har anklaget virksomheten for industrispionasje, tyveri av programvarelisenser og kontraktsbrudd.

Saken har vært og fortsetter å være en enorm belastning for SAP.

- Vi er skuffet over at Oracle nok en gang gir fra seg en anledning til å løse saken. Vi vil fortsette arbeidet med å bringe denne saken til en rettferdig og rimelig avgjørelse, sier SAP-talsmann Jim Dever til Bloomberg.

    Les også:

Til toppen