Oracle bygger mer tyngde rundt Linux

Oracle har inngått strategiske allianser med fire viktige Linux-leverandørene, for å samarbeide om markedsføring og teknologi. En kort tid tilbys gratis forhåndsutgaver av Oracle8 on Linux til 5000 utviklere.

Oracle har inngått strategiske allianser med fire viktige Linux-leverandørene, for å samarbeide om markedsføring og teknologi. En kort tid tilbys gratis forhåndsutgaver av Oracle8 on Linux til 5000 utviklere.

Selskapene Oracle har dannet en allianse med, er Red Hat Software, VA Research, SuSE og Pacific HiTech. Red Hat og SuSE er vel kjente for de fleste som produsenter av hver sin distribusjon av Linux. VA Research utvikler Linux-baserte arbeidsstasjoner og servere for det profesjonelle markedet. Pacific HiTech er leverer TurboLinux, som er den raskest voksende operativsystemplattformen i Japan med 500.000 leverte kopier det siste halve året.

Det er altså relativt tunge aktører innen Linux som Oracle vil samarbeide med. Samarbeidet skal først og fremst gå ut på å kjøre felles markedsaktiviteter og tilby felles støtte til andre som utvikler for Linux. Blant annet skal de fire selskapene distribuere Oracle8 on Linux fra sine nettsteder.

De 5000 første utviklerne som melder seg på Oracles Linux Early Adopter ProgramOracle Technology Network-nettsted, vil om de ønsker motta en CD med Early Adopter Pre-Release av Oracle8 on Linux og teknisk dokumentasjon om Oracle8 on Linux. Det var fortsatt mulig å registrere seg for å motta denne CD-en mens denne artikkelen ble skrevet, men Harald Løvvik, salgssjef ved Oracle Norge, sier til digi.no at han tror serveren som registrerer disse påmeldingene vil få mye å gjøre utover kvelden. Derfor lønner det seg nok å være tidlig ute.

Løvvik forteller at Oracle tror at et formalisert forhold til de andre leverandørene vil øke tryggheten rundt Linux. Dette vil kunne gjøre at Linux for større utbredelse i det kommersielle markedet.

Løvvik forteller også om en rapport fra Gartner Group som hevder at framtiden til en operativsystemplattform avhenger av tilgjengeligheten til programvare og brukernes entusiasme. Det sistnevnte er det ingen mangel på når det gjelder Linux. Det førstnevnte begynner også bli bedre, ikke minst på grunn av forpliktelsene Oracle og andre selskaper har gjort overfor Linux-plattformen.

Den ferdige utgaven av Oracle8 on Linux for Intel-plattformen ventes å bli ferdig mot slutten av 1998. Oracle Applications for Linux på Intel ventes å komme i første kvartal 1999.

Til toppen