BEDRIFTSTEKNOLOGI

Oracle lover å presse Fast på pris

Fast og deres konkurrenter har levd i en nisje, men nå lover Oracle prispress.

2. mars 2006 - 11:42

Kampen om søkemotorer til bedriftsmarkedet hardner til. I går lanserte Oracle Secure Enterprise Search 10g for å sikre seg en del av det raskt voksende markedet. "Enterprise search" er systemer som driver søk for ansatte internt i en bedrift eller besøkende på et nettsted.

Markedet er i sterk vekst, til glede for norske Fast, som analyseselskapet Gartner etterhvert har utpekt som markedsleder. Deres sterkeste konkurrent hittil har vært engelske Autonomy, men programvaregigantene gir nå økt konkurranse.

I tillegg til Oracle, har IBM lenge satset på dette markedet og SAP har også lovet et bedre søkesystem til alle kundene som har kjøpt deres forretningssystemer.

- Enterprise søk har vært et marked for spesialister som har tilbudt løsninger som ofte krever konsulenttjenster, sier markedsdirektør Harald Løvvik. Det som nå skjer er at de større leverandører som Oracle leverer løsninger til lavere pris og enklere installering som løser samme oppgaver. Det blir dermed en helt annen type konkurranse inne søkemarkedet, mener han.

Oracle Secure Enterprise Search 10g, som vil være tilgjengelig kommersielt fra 31. mai. Prisen er satt til 30.000 dollar per server-prosessor. Dette gir fri bruk på antall brukere, dokumenter og informasjonskilder og inkludere en Oracle 10g-database.

Oracle Secure Enterprise Search 10g kan brukes uavhengig av annen Oracle-programvare. Den søker i databaser, filsystemer, systemer for innholdsforvaltning, portaler, e-postsystemer og bedriftsapplikasjoner. Den er tett samordnet med ulike ordninger for autentisering. Det innebærer at ingen får søke i andre informasjonskilder enn dem man har tilgang til, og at alle lister over søkeresultater bare inneholder dokumenter og informasjon som man er autorisert til å lese.

Bildet over viser avanserte søk med muligheter for å spesifisere datakilde og mye annet. Bruken av hele programpakken, inkludert administrasjon og oppsett, skjer gjennom en nettleser.

Søkealgoritmene i den nye Oracle-motoren er lagt opp med tanke på å bruke metadata for å sikre at treffene blir så relevante som mulig. Ifølge Oracle er installasjonsprosessen rask og enkel, med webgrensesnitt for styring og drift. Brukerne får tilgang til søkemotoren gjennom et eget webgrensesnitt, med tanke på å redusere ressurser til opplæring og support.

Den endelige utgaven av Oracles nye søkemotor bygger på tilbakemeldinger fra pilotinstallasjoner hos AT Kearney, Universitetet i Tokyo og Østerrikes nasjonalbank.

Her kan du lese svaret fra Fast til Oracle.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.