- Oracle må sparke opptil 10.000

Sun-oppkjøpet vil koste mange ansatte jobben, ifølge analytikere.

Mange blir overtallige som følge av Oracles oppkjøp av Sun Microsystems.
Mange blir overtallige som følge av Oracles oppkjøp av Sun Microsystems.

Sun-oppkjøpet vil koste mange ansatte jobben, ifølge analytikere.

IT-bransjen er en av de mest omskiftelige næringene som finnes. Rask teknologisk utvikling og stadige oppkjøp gjør sitt til at landskapet hyppig må tegnes om.

Ikke minst har Oracle med den handlekraftige Larry Ellison i spissen sørget for å endre IT-kartet mange ganger med sitt spektakulære oppkjøpsraid de siste årene.

    Les også:

I går ble det klart at databasegiganten også sluker Sun Microsystems for rundt 47 milliarder kroner.

Ellison sier han forventer at oppkjøpet skal bidra med minst 15 prosent av Oracles fortjeneste, og over 1,5 milliarder dollar i rent overskudd allerede første året.

Året etter skal virksomheten gi en avkastning på minst 2 milliarder dollar. Oracle oppgir bedre prognoser for fortjeneste på Sun-kjøpet enn de gjorde for oppkjøpene av BEA, PeopleSoft og Sibel tilsammen.

Oracle hadde så sent som i februar nærmere 87.000 personer på lønningslistene, mens Sun Microsystems for tiden består av rundt 30.000 ansatte.

Kombinert gir dette 117.000 medarbeidene, men mange vil bli overtallige for å sikre gevinsten Oracle er ute etter.

For å kunne oppnå gevinsten Oracle skisserer synes det klart at Oracle må kutte kraftig i staben. Det hevder finansanalytiker Tony Sacconaghi ved Sanford C. Bernstein & Co.

- Mellom 5.500 og 10.000 ansatte vil få sparken, sier Sacconaghi til Techworld.

Han får støtte av analyseselskapet Technology Business Research (TBR), som legger til at det blir umulig for Oracle å unngå oppsigelser.

Ifølge TBR vil salgs- og markedsavdelingen bli hardest rammet.

    Les også:

Til toppen