BEDRIFTSTEKNOLOGI

Oracle med ny pakke for småbedrifter.

Oracle utforderer Microsoft tettere på pris med en en billig-versjon med serverapplikasjoner.

De største bedriftene i den industrialiserte verden og Norge har stort sett kjøpt inn sin nye generasjon forretningssystem. Kampen står derfor om de små og mellomstore. Dette fører til at de minste leverandørene forsøker å skalere oppover og store leverandører som Oracle og SAP forsøker å skalere nedover..

Her møter de en stor gruppe etablerte aktører og ikke minst Microsoft som satser stadig hardere, blant annet med oppkjøpet av danske Navision.

Oracle har tidligere lansert lavprisversjoner av sin database og sin samling forretningsapplikasjoner for små og mellomstore bedrifter. Som digi.no skrev for to uker åpner Oracle sin europeiske kundemøte her i London med å lansere "Application Server Standard Edition One".

Pakken inneholder i tillegg til selve applikasjonstjeneren også webserver, portalserver og integrasjonsverktøy, analyseverktøy og identitetshåndtering: Oracle lover å lansere pakken for Windows, Linux, Mac OS X og diverse typer Unix i løpet av 60 dager fra i dag.

Application Server Standard Edition One er egentlig den fulle 10g Application Server, men satt opp for å kjøres på servere med opptil to prosessorer, og som følgelig er beregnet på små og mellomstore bedrifter. Prisen er satt til 5000 dollar per prosessor, altså identisk med 10g Database Standard Edition One som ble lansert i fjor.

    Les også:

Ifølge senior vice president Thomas Kurian skal den nye applikasjonstjenerutgaven ta opp konkurransen med Microsoft i en nisje der Oracle mener de andre Java-leverandørene har feilet.

Kurian mener IBM har mye igjen for å gjøre henholdsvis WebSphere Express og DB2 Express til gode alternativ i dette markedet, mens BEA ikke en gang prøver å konkurrere på pris, og heller ikke har en egnet kanal.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.