Oracle slipper forbedret gratis-pakke

Oracle har sluppet en forbedret gratisversjon av sitt utviklingsverktøy, Oracle Application.

Oracle slipper forbedret gratis-pakke

Oracle har sluppet en forbedret gratisversjon av sitt utviklingsverktøy, Oracle Application.

Det finnes mange teknikker og verktøy for å utvikle nettapplikasjoner med, hvorav Oracle vanligvis er kjent for de tyngste. Men Oracle deler ut en enkel pakke for å sy applikasjoner som skal rulle lokalt og over nettet.

Nå har Oracle kommet med en ny versjon av Application Express. En av fordelene med pakken er at den kan brukes over nett fra serveren den er installert på. Pakken lar deg gjennom en nettleser utvikle applikasjoner som skal brukes på intranett og internett.

2.2-versjonen har blant annet en ny veiviser for tilgangskontroll på applikasjonen, samt flere nyttige funksjoner rundt bruk av metadata og dokumentering av applikasjonen.

Det uavhengige analyseselskapet Forrester har gjort en undersøkelse blant bedrifter som bruker verktøyet. Rapporten slår fast at bruken av verktøyet i disse selskapene har mer enn doblet seg over det siste året på grunn av at verktøyet er lett å bruke, gjør det enkelt å samrodne informasjon mellom databaser og regneark, og kommer som en gratis del av Oracle database.

Programmet brukes med en enkel hovedside med store ikoner.

Application Express kan brukes sammen med både Oracle XE - gratisversjonen av Oracles database og betalversjonene av databasen.

Det norske selskapet Sysco er en av dem som har tatt i bruk pakken. Haugsund-selskapet har laget et publiseringsverktøy med Application Express som ruller på Oracle XE-databasen. Systemet tilbys som en ferdig driftet løsningen.

Her kan du les mer og laste ned Application Express.

Til toppen