BEDRIFTSTEKNOLOGI

Oracle styrker seg innen mobile databaser

Nye allianser og Symbian-støtte styrker Oracles stilling innen mobile databaser.

29. sep. 2005 - 11:23

Effektive databaser for lette mobile enheter var i sin tid produktet som trakk de første investorene til norske Birdstep. De siste årene har markedet vært dominert av Sybase. Nå trapper Oracle opp satsingen.

Oracle lanserte Release 2 av sin Database Lite 10g i juli, og kunngjorde i går at systemet er tilgjengelig for Symbian OS, det mest utbredte operativsystemet for mobiltelefoner.

Oracle har fått status som «Platinum Partner» til Symbian, og ser for seg at samarbeidet vil åpne for at en mengde CRM-applikasjoner og salgstøtteverktøy kan gjøres tilgjengelig for avanserte mobiltelefoner. Oracle tror også at samarbeidet vil legge et grunnlag for forbrukertjenester over mobil.

Databaseleverandøren samarbeider også med mobilaktører som NTT DoCoMo, Motorola og Nokia om det som betegnes som en «integrert løsning», det vil si der Lite 10g leveres buntet med Symbian OS. Pakken er klar for Motorola A1000 og for Nokia Series 60 og Series 80. Andre samarbeidspartnere er japanske programvareleverandører som NID-IS, Softbrain og TENIK, som skal bidra med applikasjoner og verktøy til bedrifter som vil tillempe løsninger med Lite 10g og Symbian.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.