RESULTATERFINANS

Oracle tar et oppgjør med "den norske modellen"

Det beste fra ulike leverandører har hittil vært rettesnoren for norske spissmiljøer innen e-handel. Oracle mener denne modellen i større grad må vike for standardløsninger.

12. feb. 2001 - 17:11
Oracle

Sergio Giacoletti



- De som mener programvare er dyrt, burde regne på hva det virkelig koster å gjøre seg til systemintegrator, sier Giacoletti.

Kjetil Grøttum

Les mer om milliardgevinsten: Oracle skal spare nok en milliard


- Etter å ha samlet IT-drift i over 60 land til ett globalt senter, og skåret ned tallet på e-postservere fra 97 til to, er vi nå i ferd med å konsolidere alt som er av applikasjoner. Innen forretningssystem og kundehåndtering er vi nede i fem-seks instanser. Innen utgangen av året vil vi ha bare én instans. Det letter oppgradering, og det gjør det enklere å legge opp til en felles og samlende forretningsprosess gjennom hele organisasjonen, sier Giacoletti.

Diskusjonen om suite kontra utviklerpakke føres ikke firkantet.

- Du vil selvfølgelig alltid trenge noe egen utvikling. Men poenget er at forretningsdrift følger nå i de samme sporene som alle andre programvaretyper har gjort tidligere. For flere tiår siden, programmerte man sine egne operativsystemer. Nå er tiden kommet til at man slutter å programmere sine egne forretningssystemer, sier Giacoletti.

- Noe må man fortsatt gjøre selv. Men det gjøres best og raskest og mest effektivt ved å bruke standardisert programvare, uttaler han.

Underskuddet på IT-kompetanse i Europa og USA vil forsterke denne tendensen. Oracle markedsfører det synet at programvare for e-handel nå er hyllevare på samme måte som kontorsuiter er det. Giacoletti mener at dersom man regner på sakene, vil det lønne seg til og med for hardnakkede brukere av AS/400-systemer å gå over til hyllevare.

Grøttum vil ikke kommentere om dette vil omsettes i konkrete kampanjer i AS/400-landet Norge.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra