Oracle tilbyr gjenbruk-verktøy for utviklere

På en norsk samling av Java-utviklere var dette en idé. Nå har Oracle gjort idéen til et produkt.

Oracle tilbyr gjenbruk-verktøy for utviklere

På en norsk samling av Java-utviklere var dette en idé. Nå har Oracle gjort idéen til et produkt.

På sin store kundesamling i San Francisco har Oracle lansert et nytt utviklerprodukt som skal forenkle arbeide med å finne fram til kode med tanke på gjenbruk.

Produktet er døpt Oracle Developer Depot, og kan lastes ned gratis fra denne siden på Oracles nettsted.

Verktøyet tilbyr en rask og enkel måte å finne, konfigurere og forsyne Java-applikasjoner med tanke på læring og prototyping.

Poenget er at utviklingsarbeid i stadig større utstrekning består i å gjenbruke kode, eller ta utgangspunkt i kode som allerede er utviklet. Developer Depot kjører på Application Server 10g, og tilbyr et bibliotek av gjenbrukbare eksempler. Disse kan lastes ned og legges ut med én klikk.

Verktøyet gjør bruk av Ajax, Spring 2.0-rammeverket og RSS. Developer Depot skal kunne etablere et RSS-samband mellom applikasjonstjeneren og et fjerntliggende lager for kode, for eksempel Oracle Technology Network. Utviklerne varsles når oppdateringer og nyheter er tilgjengelige, og de kan lastes ned og legges ut etter behov.

– Noen av nøkkelspillerne bak Developer Depot presenterte de underliggende ideene på utviklersamlingen JavaZone tidligere i høst, sier markedsdirektør Harald Løvvik i Oracle i en kommentar til digi.no. – Det ligger en anerkjennelse av det norske utviklermiljøet at man ønsket en tilbakemelding før ideene var omstilt til ferdig produkt.

Til toppen