OPPKJØP

Oracle vant kampen om Netsuite. Milliardoppkjøpet er i boks

Ellison gikk seirende ut i kampen om Netsuite, slik Oracle-bossen har gjort ved en mengde oppkjøp tidligere i karrieren.
Ellison gikk seirende ut i kampen om Netsuite, slik Oracle-bossen har gjort ved en mengde oppkjøp tidligere i karrieren. Bilde: Oracle
8. nov. 2016 - 11:05

Oracle kom i går i mål med oppkjøpet av den nettbaserte ERP-tilbyderen Netsuite, som de overtar i en handel verdsatt til 9,3 milliarder dollar.

Det avslutter måneder med usikkerhet, etter at T. Rowe Price, den nest største aksjonæren i Netsuite, truet med å velte oppkjøpet. Han mente budet på 109 dollar per aksje var for lavt og krevde en bedre pris.

Price kunne blokkert oppkjøpet med sine 13 prosent, men lot seg til slutt overtale etter at Oracle nektet å høyne tilbudet.

Betaler til seg selv

Oracle-medgründer, styreformann og teknologidirektør Larry Ellison var en tidlig investor i Netsuite, og kontrollerte sammen med sin familie nær 45 prosent av Netsuite, før budet på overtakelse av hele selskapet ble presentert i slutten av juli.

Hans andel av kjøpesummen tilsvarer om lag 3,5 milliarder dollar i kontanter, men ifølge CNBC er det uklart om dette kan regnes som gevinst. For markedsverdien til Oracle, der Ellison eier rundt 1,2 milliarder aksjer, har falt på børsen i kjølvannet av oppkjøpsprosessen.

Den 72 år gamle teknologen og forretningsmannen Larry Ellison er verdens femte rikeste mann med en personlig formue på 50 milliarder dollar, ifølge Forbes.

Oracle, som han var med å starte på slutten av 1970-tallet ble store innen relasjonsdatabaser. Senere fulgte utallige oppkjøp som har resultert i at Oracle nå er et av verdens største IT-selskaper.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.