Origo: - Avventende positiv

Pål Nedregotten, vaktsjef i Telenor Origo, er avventende positiv til sammenslåingen av Telenor Online og Schibsted Nett. Origos plass i den nye nettkabalen er ikke avgjort, og fram til første januar vil Origo jobbe beinhardt for å gjøre produktene sine best mulig.

Pål Nedregotten, vaktsjef i Telenor Origo, er avventende positiv til sammenslåingen av Telenor Online og Schibsted Nett. Origos plass i den nye nettkabalen er ikke avgjort, og fram til første januar vil Origo jobbe beinhardt for å gjøre produktene sine best mulig.

Det er en lettere stresset vaktsjef i Telenor Origo digi:media treffer rundt lunsjtider i dag. Pål Nedregotten har ennå ikke rukket å spise noe som helst, og han venter på at journalistene "ute i feltet" skal komme tilbake med siste nytt om sammenslåingen av Telenor Online og Schibsted Nett. Som hos alle de andre nettredaksjonene i Norge, er det ikke stort annet som står på plakaten denne merkedagen i norsk internetthistorie.

Nedregotten ble, som alle de andre i Origo, informert om sammenslåingen klokken 9 i dag tidlig. - Den første reaksjonen var "Hvordan i all verden skal vi dekke dette her?" Nå er reaksjonen min avventende positiv. Jeg kan ikke akkurat si at veggene raste ned rundt meg på noen som helst måte, sier Nedregotten. Det har lenge vært spekulert i hva som vil skje med Origo, uavhengig av sammenslåingen i dag. Kritiske røster sier Telenor ikke kan lage innhold, og i kjølvannet av denne kritikken har mange vurdert muligheten for at Origo vil bli solgt.

Slik det ser ut nå, vil Origo skilles ut i et eget selskap. Telenor og Schibsted vil stå som eiere, med 50 prosent hver. Men dette kan raskt forandre seg, og Nedregotten vil ikke utelukke at andre eiere kan dukke opp. - Det blir jo bare spekuleringer, men man skal ikke se bort ifra at det kan skje. Slik det er i dag, må vi forholde oss til det vi har blitt fortalt. Og det som blir sagt, er at Telenor og Schibsted vil eie 50 prosent hver i "det nye Origo", sier Nedregotten.

Telenor Plus sitter i dag som eier av både Telenor Online og Origo. Hensikten har hele tiden vært at eieren deres, med Peter Pay i spissen, skal la de to Telenor-utskuddene få tid og midler til å utvikle seg før de avgjør skjebnene deres. Føler du at Origo er moden for det som skjer nå?

- Nei. Vi har langt igjen å gå, så ønskesituasjonen vil være at vi får leverom og vekstrom til å arbeide videre med den strategien vi har. Jeg forventer at en ny ledelse av Origo vil være både proff og krevende, sier Nedregotten. Til tross for at Origos posisjon i kabalen ennå ikke er avgjort, føler ikke Nedregotten det slik at han er vaktsjef i en kasteball. - Nei, staben her ser på ingen måte på dette med mørke øyne. Det vil nå gjøres en evaluering av Origo, og den prosessen blir spennende. "Diamanter blir til under press", er det ikke det man sier? spør en leende Nedregotten.

Vil noen bli sagt opp i denne prosessen?

- Nei, det tror jeg ikke. Jeg har stor tro på både stab og strategi. Hva våre nye eiere synes om det, blir bare spekulasjoner.

Hvordan skal dere forholde dere til første januar fra og med i dag?

- Vi skal jobbe som bare rakker'n. Det vil bli satt ned arbeidsgrupper som skal se på alle mulige sider av det som skal skje, og mitt inntrykk er at vi vil få reelle muligheter til å påvirke vår egen framtid. Dessuten skal vi bevise for alle hva vi kan, sier Nedregotten.

Hva synes du om at 80 prosent av alle internettabonnementene vil ligge hos én aktør?

- Nei, dette er så nytt for meg at jeg har ikke fått fordøyd det ennå. Men at folk vil reagere på at det nye selskapet blir såpass mektig, skjønner jeg veldig godt, avslutter han.

Til toppen