BEDRIFTSTEKNOLOGI

Orker ikke mer blodbad

Novells president, Joe Marengi, sier at han forlater selskapet fordi han ikke orker ennå en runde med nedskjærnger og oppsigelser. Marengi fikk etter alt å dømme sparken av CEO Eric Schmidt som en følge av de dårlige resultatene selskapet har vist den siste tiden. Schmidt har imidlertid ikke tenkt å stanse slakten ennå.

Eirik Flaa
9. juni 1997 - 12:41

Det siste halve året har vært en katastrofe for nettverksgiganten Novell Inc. Siste kvartal som ble avsluttet 30 april ga selskapet et underskudd på 14,6 millioner dollar av en omsetning på 273 millioner dollar. Resultatet, som blant annet skyldes nedgang i salget av selskapets intranett flaggskip, IntraWare, førte til at Novell igjen må kutte staben, denne gangen med 1.000 ansatte.

Fredag meldte Novell at presidenten i selskapet, Joe Marengi, forlater sin stilling. Etter eget utsagn er dette på grunn av at han ikke orker å gjennomføre de blodige nedskjæringer selskapet nå står overfor. En kilde i Novell sier likevel til ZDNN at Marengi måtte inn på teppet til selskapets nyansatte CEO Eric Schmidt etter de dårlige resultatene, og at han ble bedt om å forlate sin stilling.

Eric Schmidt er heller ikke nådig mot den øvrige ledelse; 30 prosent av toppene i selskapet vil ifølge Schmidt enten bli oppsagt eller få redefinert sine posisjoner i selskapet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.