Orm trolig årsak til mystiske MSN-meldinger

Microsoft mener at Funner-ormen er årsaken til at en del samtaler i MSN Messenger er blitt avbrudt av utenlandske innlegg.

Microsoft mener at Funner-ormen er årsaken til at en del samtaler i MSN Messenger er blitt avbrudt av utenlandske innlegg.

digi.no meldte tirsdag om at flere brukere av MSN Messenger opplevde at spansk- og portugisisktalende brukere tilsynelatende trengte inn i samtaler mens disse pågikk. I de fleste tilfellene, var det bare den ene parten i samtalene som kunne se disse innleggene. Brukerne opplevde dette samtidig som MSN slet med å få tjenesten i gang igjen etter en feil i forbindelse med rutinemessig vedlikehold.

Nå sier portalsjef for MSN i Danmark, Jens Lernø, til Comon.dk at de mystiske kommentarene ikke skyldtes problemene selskapet hadde mandag, men derimot W32.Funner-ormen, som dukket opp i helgen. Ormen spres gjennom MSN Messenger-systemet.

    Les også:

Lernø avviser at nedetiden mandag skal ha hatt noe med ormen å gjøre, men sier at Microsoft fortsatt arbeider med å finne ut hvordan de skal få bukt med orm-problemet.

Pussig nok er det ingen av større antivirusselskapene som nevner noe om dette fenomenet i deres beskrivelse av W32.Funner.

Til toppen