Oslo Børs heier på svenskene

Oslo børs er ikke engstelig for at NOREX-samarbeidet kan bli skadelidende dersom OM Gruppen får tilslaget på børsen i London.

Oslo børs er ikke engstelig for at NOREX-samarbeidet kan bli skadelidende dersom OM Gruppen får tilslaget på børsen i London.

Den svenske OM Gruppen har levert inn et bud på overtagelse av børsen i London. Budet kommer midt i en prosess engelskmennene er i for å fusjonere med den tyske børsen i Frankfurt, og har derfor blitt skarpt avvist av britene. Så langt har både tyskere, briter og svensker gravd seg ned i skyttergravene.

Samtidig med at svenskene er på tokt i det store utlandet er de også involvert i et børssamarbeid mellom de skandinaviske børsene. Norex-avtalen omfatter så langt Stockholms-børsen, Oslo børs, Københavnerbørsen samt børsen på Island. Samarbeidet mellom Stockholm og København har allerede vært i gang en stund, mens to siste landene er fremdeles ikke innlemmet.

Denne delen av samarbeidet var planlagt startet opp i første halvår 2001, men er allerede forsinket, og vil antakeligvis ikke være oppe før 1. halvår 2002, får vi vite av informasjonsdirektør Bernt Bangstad ved Oslo Børs. Det er i første rekke vanskeligheter med handelssystemet mellom Norge og Sverige som har forårsaket denne utsettelsen.

Skulle OM Gruppen mot formodning få tilslaget på London-børsen, kan deres fokus dreies vekk fra en skandinavisk orientering og kan være deltagende til å forsinke Norex-samarbeidet videre.

Informasjonsdirektør Bernt Bangstad er ikke engstelig for at OM Gruppen vil droppe Norex-samarbeidet til fordel for en europeisk orientering. Tvert i mot ser han med eventuell glede på at norske selskaper kan oppnå enda større oppmerksomhet i et utvidet Norex-samarbeid.

Norex-samarbeidet var aldri ment som siste stopp, og at en eventuell inkludering av London i Norex-samarbeidet bare vil være et ekstra hopp fremover, sier Bangstad. Selv om informasjonsdirektøren heier på svenskene i kampen om London, vil han ikke love noen støtte for å styrke deres bud på britenes aksjemarked. Det må vi eventuelt ta når en slik henvendelse foreligger fra OM Gruppen

Informasjonsdirektør Anna Eriksson i svenske OM Gruppen forteller til digitoday.no at de ønsker å videreføre de avtaler som allerede er gjort, men vil ikke starte noen debatt på dette i dag. Til det er det fremdeles for tidlig å prosedere på noe resultat av budet på London Stock Exchange.

Til toppen