Oslo Børs mandag: MMP holder tett

Kursen på MMP-aksjen gjorde et hopp på to kroner til ti kroner mandag morgen, uten at selskapet avslørte sin godt bevarte hemmelighet om hvem selskapet vil fusjonere med. Aksjen endte opp 50 øre på en dag som var preget av gode nyheter fra Japan.

Samtlige indekser gjorde et hopp i morgentimene mandag, etter solid oppgang på børsene i Tokyo og Hong Kong. Utover dagen stagnerte oppgangen noe og for totalindeksen endte dagen med en framgang på 0,42 prosent til 1260,25. IT-indeksen var opp 1,42 prosent til 1278,66 poeng.

Det så lenge ut til at MultiMedia Publishing (MMP) skulle bli den store vinneren tirsdag. Med en uvanlig høy omsetning gikk aksjen som en rakett i morgentimene, og rundt 11-12-tiden mandag ble den omsatt for ti kroner, eller to kroner høyere enn fredagens sluttkurs. Utover dagen falt aksjen tilbake og endte på 8,50 kroner.

MMP meldte for flere uker siden at de er i forhandlinger med en mulig fusjonspartner, og siden den gang har aksjen hatt kraftig framgang. Selskapet holder fortsatt tett om planene.

Blant IT-aksjene var det Context Vision (COV) som hadde den beste kursutviklingen mandag, og i løpet av dagen gikk aksjen med 7,26 prosent til 135 kroner.

Tandberg Data (TAD) fikk også et solid løft mandag, og hevet seg med fem kroner til ny toppnotering på 86 kroner. I forrige uke kom det to svært positive analyser om selskapet, fra Dataquest og ABG-Securities, hvorav sistnevnte spådde en kurs på 103 kroner innen ett år. En analytiker digi.no snakket med, mener imidlertid at det er andre forhold som har drevet kursen.

- Det har kommet flere indikasjoner på at Tandberg Data i nær fremtid kommer med en OEM-avtale på MLR med Compaq. En slik avtale er avgjørende for selskapet videre utvikling, sier analytikeren til digi.no.

Også Ask har vært på riktig vei de siste dagene og mandag var det duket for ny oppgang for projektorfabrikanten. I løpet av dagen steg aksjen med 5,13 prosent til 62 kroner.

- Bølgedalen aksjen har vært nede i skyldes i stor grad fokuseringen på konkurrerende produkter som har dukket opp. Markedet har nok innsett at dette har blitt tillagt for stor vekt. Dessuten er gode nyheter fra østen også gode nyheter for Ask, som har store deler av markedet sitt i denne regionen, sier analytikeren.

På minussida var det igjen Opticom (OPC) som dominerte, med en nedgang på i underkant av seks prosent til 146 kroner. Hakk i hæl fulgte SuperOffice (SUO), som til tross for at selskapet fredag meldte om en rettet emisjon til 26 kroner overfor tre nederlandske investorer, falt med 50 øre til 16,50.

Aktiviteten var svært lav mandag. Det ble omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 743,8 millioner kroner.

Til toppen