BEDRIFTSTEKNOLOGI

Oslo Børs: Ny "all time high" - på det jevne for IT

Mens Merkantildata og Iterated dro nedover, sørget Ask og Tandberg Data for at IT-indeksen fikk en svak positiv utvikling og endte opp i underkant av fire poeng til 1299,34 på en dag der Oslo Børs igjen kunne notere ny "all time high".

Eirik Flaa
13. okt. 1997 - 19:28

Til tross for at finansminister Jens Stoltenberg mandag la fram et forslag til statsbudsjett som egentlig burde skremt vannet av selv den mest garvede investor, endte totalindeksen opp 10,03 poeng til ny toppnotering på 1382.78.

- Jeg tror markedet er svært skeptisk til om Stoltenberg får gjennom de radikale uttalelsene han kom med idag, sier en analytiker til digi.no og refererer til finansministerens tiltak for å styrke banksparingen i forhold til sparing i aksjer.

Heller ikke IT-investorene lot seg skremme av Stoltenberg, men trenden blant IT-selskapene var likevel ikke så opplagt. Dagen endte med en oppgang på 3.58 poeng (0,28 prosent) til 1299,34. Mye av løftet kom mot slutten av dagen etter at de amerikanske børsene åpnet positivt.

Best ut mandag var SuperOffice som endte opp halvannen krone til ny kurs 22,50. SuperOffice-aksjen har versert både på vinner- og taperlisten den siste tiden, og teknisk sett er det lite som tyder på at dagens oppgang er en trend tatt i betraktning at det bare ble omsatt 2200 aksjer. Mer spennende i så måte var dagens oppgang i Ask på tolv kroner til ny kurs på 204 kroner.

- Dette er i første rekke forventninger i forbindelse med at selskapet leverer kvartalsresultatet på onsdag, sier analytikeren.

Han mener også det er verdt å merke seg dagens oppgang i Tandberg Data. Aksjen steg mandag med kr. 6,50 til 217,50.

- Denne aksjen er sterk, noe som bekreftes ved at dagen avsluttes uten at det finnes en selger inne, sier analytikeren.

På minussiden mandag var det Agresso som "dominerte" blant IT-aksjene, men fall i Merkantildata-aksjen var likevel det som gjorde størst utslag. Aksjen er plutselig ikke blitt så populær lenger, mener analytikeren.

- At Merkantildata faller er et utslag av psykologien i markedet. Meglerne snakket for en uke siden om at aksjen hadde godt "sentiment", og alle skulle kjøpe. Nå er aksjen tydeligvis glemt, og den faller uten at noen nyheter egentlig skulle tilsi dette, sier han.

Nykommeren Iterated Systems falt med 3,23 prosent til 90 kroner mandag , og fortsatte en nedgang som har pågått siden selskapets presentasjon i forrige uke.

- Dette er en spekulasjonsaksje på lik linje med Opticom. At den faller nå behøver ikke bety noe spesielt, sier analytikeren.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.