Oslo Børs: Pen rekyl for IT

IT-aksjene løftet seg frem prosent gjennom dagen og hentet nesten inn gårsdagens blodbad.

IT-aksjene løftet seg frem prosent gjennom dagen og hentet nesten inn gårsdagens blodbad.

En rekke IT-aksjer løftet seg høyt gjennom dagen og bidro til en samlet løft på fem prosent.

Hyggeligst ble dagen for EverCom Network ASA som hopper opp hele 20 prosent, blant annet på grunn av en fornyet rammeavtale med den svenske stat.

Men aksjen har mye å ta igjen. Tidlig i sommer lå kursen var kursen oppe i over 40 kroner, men etter et langt fall ligger den nå på 10,80.
Scandinavia Online fikk endelig et lite pusterom etter en like begredelig utvikling. Etter en børsintroduksjon på 115 kroner aksjen i mai, var kursen oppe i over 170 kroner i slutten av juli, men siden har det stupt jevnt og trutt. I dag løftet aksjen seg 12 prosent til 56 kroner uten at det er kjent noen nyheter i markedet. Omsetningen er dog beskjedne 38.000 aksjer. Tandberg Television fortsetter oppturen som startet i forrige uke og hoppet opp 11 prosent i løpet av dagen.


IT-taperen på Oslo Børs er Customax AS som bare faller og faller. I dag bar det ned nye 9,31 prosent til 18,50 kroner mens selskapet arbeider med en restrukturering.

Mest omsatt av aksjene på Oslo Børs i dag er Infocus. 164 millioner i omsetning ga et hopp på 10 prosent. Det var også livlig aktivitet for Opticom og Tandberg Television.

I gråmarkedet var CAMO med sine analysesystemer vinneren, med et hopp på hele 41 prosent til 34 kroner. I verdi var Fast Search & Transfer dagens store taper med et fall på 13 prosent etter at flere meglere har nedgradert selskapet. De dårlige nyheten utløste et uvanlig høyt salg på 223.000 aksjer.

Den hyggelige utviklingen kan fortsette i morgen, for Nasdaq har løftet seg fire prosent de første to timene i USA.

Til toppen