Oslo Børs tirsdag: IT svakt ned

For IT-selskapene på Oslo Børs ble tirsdagen nok en dag uten de helt store utslagene. Bortsett fra en liten nedgang i Ask og en liten oppgang i Tandberg data falt de større utslagene på de mindre og normalt sett volatile selskapene.

IT indeksen falt med 5,18 poeng tilsvarende 0,4 prosent, noe som historisk sett ikke er mye i den unge indeksens historie. Indeksen består av 28 selskaper, de fleste fra SMB-lista, hvorav mange av selskapene er priset på fremtidig inntjening. Dette har ført til at IT-selskaper fra indeksen til stadighet har dominert både vinner og taperlisten på dagstatistikkene.

Tirsdag var imidlertid ingen av IT-selskapene å finne øverst verken på taper- eller vinnerlista. Oppgang på henholdsvis 5,85 og 4,71 prosent ble det likevel for EDB og Context Vision, men for disse selskapene en slike utslag å regne som høyst normalt.

I så måte er oppgangen i Merkantildata mer interessant. Etter å ha passert 220 kroner, har aksjen siste uke falt tilbake til under 210 kroner. Dagens oppgang er imidlertid et sterkt signal, mener en analytiker digi.no snakket med etter børsslutt.

- Det har vært mye spekulasjoner rundt denne aksjen, og at nedgangen nå har snudd ser jeg som helt naturlig. Denne aksjen skal opp, spår analytikeren.

På minussida var det mandagens vinner, SuperOffice (SUO), som dominerte og selskapet falt tilbake til fredagens sluttkurs på 21 kroner - men omsetningen i aksjen var som vanlig laber. Bare 5.800 SUO-aksjer ble omsatt. Større aktivitet var det rundt Norman Data Defense Systems som falt med 2,50 til 52,50 på 288.000 aksjer omsatt.

- Dette er muligens et utslag av fusjonen mellom Mc Afee og Network General, sier analytikeren, og viser til at sammenslåingen ble positivt mottatt på de amerikanske børsene mandag og førte til kursoppgang i begge de involverte selskapene.

Blant de tyngre selskapene falt Ask noe tilbake tirsdag. Aksjen gikk ned med fire kroner til 200, noe som ifølge analytikeren skyldes tiltakende bevissthet rundt "over-iveren" som markedet har vært preget av den siste tiden.

- Jeg tror en del investorer begynner å bli klar over at Ask til tross for sine stadige gode resultater, er fryktelig høyt priset sier han. Onsdag morgen leverer Ask sine resultater for tredje kvartal - resultater som ifølge en rundspørring digi.no har foretatt blant fem analytikere ligger an til å bli rekordsterke.

Til toppen