Oslo Børs torsdag: Tandberg Data rundet 200

Kursen på Tandberg Data-aksjen rundet for første gang 200 kroner, på en dag som var preget av optimisme etter oppgang på de amerikanske børsene.

Kursen på Tandberg Data-aksjen rundet for første gang 200 kroner, på en dag som var preget av optimisme etter oppgang på de amerikanske børsene.

Også torsdag rådet optimismen ved Oslo Børs, spesielt tidlig på dagen da man fikk en reaksjon på oppgangen på de amerikanske børsene. IT-selskapene reagerte som vanlig kraftig på oppgangen men falt litt mot slutten av dagen og endte på 1191,67 - opp 9,21 punkter fra gårsdagen.

Norman Data Defence Systems ble dagens børsvinner uten at det kom noen konkrete nyheter fra selskapet. En megler sier til digi.no at det først og fremst er snakk om en justering fra den siste tids nedgang.

- Dette er en rent teknisk reaksjon. Jeg tror markedet innså at fallet i aksjen siste uka var en overreaksjon, sa megleren til digi.no

Tandberg Data gjennomførte en større emisjon til kurs 200, men den generelle nedgangen mot slutten av dagen sendte aksjen ned en krone til 199. Totalt steg aksjen med 7 kroner i løpet av dagen, noe som tyder på at selskapet fortsetter den positive treden som startet med nyhetene om Imation-samarbeid og OEM-avtale med Sun.

Merkantildata merket også oppgangen i dag om enn ikke så kraftig. Rykter om oppkjøp av et større svensk selskap skapte blest rundt aksjen tidligere på dagen, men etter hvert viste det seg at det dreide seg om et mindre oppkjøp av et varelager. Aksjen holdt seg likevel flytende på rykter om at selskapet var kandidat til en storkontrakt til skoleverket og endte opp 5 kroner til 173.

Til toppen