NETTSVINDEL

Oslo kommune advarer mot falsk vaksine-SMS

Flere Oslo-beboere har fått svindel-SMS om en tredje vaksinedose.

En sykepleier gir koronavaksine. Oslo kommune advarer mandag ettermiddag mot en falsk SMS hvor folk bes oppgi personopplysninger.
En sykepleier gir koronavaksine. Oslo kommune advarer mandag ettermiddag mot en falsk SMS hvor folk bes oppgi personopplysninger. Foto: Marit Hommedal/NTB
11. okt. 2021 - 15:33
Det tok ikke lang tid fra det ble bestemt at utsatte grupper i Norge skulle få tilbud om en tredje vaksinedose mot Covid-19, før de første nettsvindlerne prøvde å utnytte situasjonen.

Nå advarer Oslo kommunebeboere i byen om at en falsk SMS om en tredje vaksinedose er i omløp.

– Vi har fått meldinger om at flere innbyggere har mottatt SMS om tredje vaksinedose hvor Oslo kommune står som avsender i tekstfeltet. Du blir bedt om å svare med personnummer og navn – ikke svar på meldingen, skriver Oslo kommune på sine nettsider mandag ettermiddag.

– Vi har ikke sendt ut denne SMS-en, det er et svindelforsøk, skriver kommunen videre. Oslo har begynt å tilby en tredje vaksinedose til personer med alvorlig nedsatt immunforsvar. Også personer over 65 år vil få tilbud om en tredje dose koronavaksine som en oppfriskningsdose.

Les også

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.