Osmundsen vil inn i hodene på de ansatte

Future Learning, med tidligere Høyre-politiker og forlagssjef Terje Osmundsen i spissen, skal hjelpe andre selskap til å få høyere avkastning på investeringer i human kapital.

Future Learning, som er et samarbeid mellom e-learningselskapet Boxer Technologies, utdanningsselskapet NKS og konsulentselskapet Future Preview lanseres i dag.

Det nye e-læring selskapet skal satse på å bygge opp og bevare kundens (selskapenes) human kapital, den verdien som ligger i hodene til de ansatte. Men dette, mener selskapet, gjør man ikke ved bare å levere kurs eller kartlegge passivt. Det er langt mer komplisert enn som så.

- Den største kilden til kompetanse ligger gjerne i bedriften selv. Denne må komme frem og spres innover i organisasjonen, sier Terje Osmundsen, som leder Future Preview og som blir styreformann i det nye selskapet.

Han forteller at det er like viktig at selskapene som man jobber sammen med selv legger strategier for å styrke sin human kapital.
- I arbeidet med dette er det Future Learning kommer inn, som en partner og som en leverandør av tjenester, sier Osmundsen til digitoday.no.

Osmundsen har også fått med seg en svensk læreguru, nemlig Leif Edvinsson, som i 1997 gav ut boken: "Realizing Your Company's True Value by Finding Its Hidden Brainpower". En bok som satt human kapital inn i bevisstheten til amerikanske, og siden europeiske, bedriftsledere. Edvinsson sitter i styret for selskapet.

Terje Osmundsen sier til digitoday.no at den første kunden allerede er på plass, nemlig entreprenørselskapet Veidekke, og flere kommer til.

- Vi har jobbet en god stund med dette konseptet, men har ikke kommunisert mye ut. Men når vi i det siste har presentert dette for bedrifter har responsen vært meget oppløftende og god, sier Osmundsen.

Nå gjelder det bare for det fremtidsrettede læringsselskapet å få kunder til det nye konsepet.

Til toppen