MICROSOFT EXCEL

Østerrikske sosialdemokrater valgte feil leder – Excel-feil fikk skylden

Østerrikes sosialdemokratiske parti (SPÖ) måtte mandag omgjøre resultatet av lørdagens ledervalg etter at det ble oppdaget en grov feil i et regneark. 

6. juni 2023 - 09:58

Lørdagens ledervalg ble opprinnelig vunnet av Hans Peter Doskozil, som er regionspresident i Burgenland langs den ungarske grensen.

Mandag måtte imidlertid lederen for SPÖs valgkomité, Michaela Grubesa, hasteinnkalle til pressekonferanse og kunngjøre at det var gjort grove feil.

Det hele begynte da journalisten Martin Thür oppdaget at det oppgitte resultatet for avstemningen ikke gikk opp. Siden det manglet en stemme, gjorde man en omtelling. Underveis oppdaget man at det hadde skjedd en feil da resultatet ble lagt inn i et digitalt regneark.

I realiteten var det nemlig den mer venstreorienterte småbyordføreren Andreas Babler som hadde vunnet ledervalget med 317 mot 280 stemmer.

Grubesa beklaget overfor Doskozil, men mener partiet ikke må holde et nytt ledervalg. Babler har bedt om en ny omtelling for å være helt sikker på resultatet.

SPÖ er tradisjonelt et av Østerrikes to største partier, og har regjert landet i lange perioder siden 2. verdenskrig. Foran neste års valg ligger SPÖ på andreplass på meningsmålingene, bak høyrepopulistene i FPÖ, men foran konservative ÖVP.

Les også

PST tok ned høyreekstremt nettforum

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.