AVTALER & KONTRAKTER

Outlook blir SAPs standardklient

SAP-sjef Henning Kagermann vil gjøre Microsoft Outlook til standardklient mot SAPs forretningssystemer.

26. apr. 2005 - 13:52

Som meldt tidligere i dag, går SAP går sammen med Microsoft for å sy sin forretningsprogramvare inn i Microsofts grensesnitt. På Sapphire-konferansen i København i dag kom det flere detaljer om dette initiativet, kjent som Mendocino.

    Les også:

Tanken bak det nye produktet er at alt skal kunne gjøres i samme grensesnitt på samme sted, og at det grensesnittet i hovedsak vil være Microsoft Outlook. Dermed håper Microsoft å knytte brukerne enda sterkere til Office-pakken, mens SAP kan dra nytte av Microsofts ekspertise innen brukergrensesnitt.

– Det fortsatt er mange huller, og vi jobber sammen for å tette hullene, sa Henning Kagermann i SAP. Han inviterte Jeff Raikes fra Microsoft til scenen for å introdusere den første fellesapplikasjonen de to gigantene skal lage sammen.

Mendocino skal knytte sammen businessapplikasjoner og desktopapplikasjoner, to verdener som har levd altfor atskilt, mener selskapene.

– Ifølge IDC bruker mange bedrifter en fjerdedel av tiden på å lete etter informasjon. Og ifølge Gartner ligger svært mye av bedriftens informasjon spredt på harddisker på forskjellige PC-er. Informasjon som ikke finnes betyr tapt tid og penger og dårligere beslutninger, sa Raikes.

Det Raikes sier om informasjon spredt på harddisker ble ikke videre spesifisert eller forklart, men utsagnet kan tyde på at det kan komme felles funksjonalitet som lager oversikt over slik informasjon. Demonstrasjonen fokuserte på grensesnittet, men flere utsagn antydet dypere integrasjon. Det som ble demonstrert, var hvordan Microsoft og SAP ønsker å integrere SAP i Outlooks grensesnitt.

I demonstrasjonen dukket varsler fra mySAP opp i Outlook, enten helt integrert i grensesnittet eller i et vindu til høyre. Som eksempel ble gjenværende feriedager koblet mot en melding om ønsket ferie i Outlook, som så ble avslått i samme system og forklaring oversendt på e-post.

– Dette vil øke rekkevidden av mySAP til arbeidsplassen. Det er nesten 60 millioner SAP-brukere, og de kjenner Microsoft Office grensesnitt. De kan snart bruke den kunnskapen i SAP. Det blir en Office-opplevelse på SAP, sier han.

Han nevnte også at samarbeidsplattformer, som Microsoft satser mye på, nå vil gjøres tilgjengelig for SAP.

De første brukerne vil få produktet i slutten av året, sier Henning Kagermann, toppsjef i SAP. Han omtaler avtalen som et gjennombrudd.

– Dette er mulig på grunn av vår satsing på Enterprise Services Architecture og på grunn av beslutning om interoperabilitet mellom .Net og Netweaver som ble avtalt i fjor, sier han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.