KARRIERE

Over 250 må gå i Telenor Plus

Konserndirektør Stig Eide Sivertsen opplyser at 251 er antallet som må forlate Telenor Plus. I prosessen blir Zonavi et datterselskap av Canal Digital.

31. okt. 2002 - 15:36

Som et ledd i konsernprosjektet 'Delta 4', prosjektet som skal styrke lønnsomheten i Telenor, kuttes nå flere TV-stillinger. Samtidig samordnes Telenors TV-virksomhet.

"Målet med omstillingen i Telenor Plus er å gi et enda bedre tilbud til telefoni-, Internett- og tv-kunder i Norden", skriver selskapet i en pressemelding.

Telenor har i hele høst kuttet i de mange aksjeselskapene som konsernet består av. Nyheten om at også Telenor Plus rammes, har vært kjent en liten stund, og omstillingen har som mål å gi en slankere og mer markedsrettet organisasjon.

Les saken her:

Markedskommunikasjon og IT- og personalvirksomheten skal samordnes. Den nordiske TV-virksomheten skal samles under merkenavnet Canal Digital for å hente ut synergier og sikre lønnsomhet. De tekniske TV-miljøene samordnes under merkenavnet Zonavi, som blir et datterselskap i Canal Digital, skriver selskapet i pressemeldingen.

Inntil 251 stillinger er definert som overtallige i den nye organisasjonen. Alle som blir fristilt vil få tilbud om sluttpakke og hjelp til å skaffe seg nytt arbeid. Det er et mål i Telenor Plus at nedbemanningen skal skje uten bruk av oppsigelser. Telenor Plus har i dag om lag 2800 ansatte.

- Dette er en viktig, men samtidig vanskelig prosess både for medarbeidere og ledere. Vi forstår at dette kan være vondt og vanskelig for mange. Men omstillingen er avgjørende for å tilpasse oss den nye markedssituasjonen, sier konserndirektør Stig Eide Sivertsen.

Med nedbemanningene i Telenor Plus er det vel 1500 overtallige hittil i år som har måttet forsvinne fra stillingene sine.

Konsernprosjektet Delta 4 har som mål å redusere kostnadene med brutto fire milliarder kroner fra 2001til utgangen av 2004. Etter tredje kvartal 2002 er de samlede innsparingene rundt 700 millioner kroner. Ved utgangen av året er kostnadsreduksjonene forventet å bli rundt én milliard kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.