ANALYSER

- Over 50.000 iPad i Norge

Enorm brukervekst for det ennå ikke lanserte nettbrettet.

2,7 prosent av alle som har tilgang til internett i Norge har allerede iPad, ifølge TNS Gallup.
2,7 prosent av alle som har tilgang til internett i Norge har allerede iPad, ifølge TNS Gallup. Bilde: Marius Jørgenrud
3. nov. 2010 - 16:12

I sommer vekket det oppsikt da flere uavhengige trafikkmålinger blant landets største nettsteder viste at over ti tusen nordmenn hadde iPad.

Siden har veksten bare fortsatt.

Finn.no melder i dag at de har registrert treff fra over 50.000 unike enheter i tidsrommet juli - oktober.

Det på tross av at produktet ennå ikke offisielt er lansert her til lands.

- Det er noen potensielle feilkilder, men besøks- og sidevisningsøkningen gjør tallene sannsynlige, skriver driftsansvarlig Erlend Schei i et blogginnlegg.

Finn.no er en av landets mest besøkte nettsider, og den med desidert flest sidevisninger. Dermed skal deres statistikk gi en god pekepinn.

Også VG merker økningen i antall iPad-brukere. Landets største nettsted målte rundt 15.000 unike iPad i juli. Tre-fire måneder senere har tallet økt dramatisk.

- Vi måler nå rundt 39.000 unike brukere i uken på iPad, sier daglig leder Tor Jacobsen i VG Mobil til digi.no.

Etter VGs anslag betyr det at rundt 40 - 45.000 nordmenn har skaffet seg Apples nettbrett, ifølge Jacobsen.

Besøkstallene viser samtidig at iPad spiser seg kraftig oppover statistikken over hvilke operativsystemer som brukes.

Hos Finn.no står iPad for 0,61 prosent av trafikken i oktober. Hos dem har plattformen nå passert både Linux (0,56 prosent) og Android (0,52 prosent).

Vi kan supplere med tall for flere av nisjepublikasjonene til Aller Internett i samme periode:

1,84 prosent av alle besøk på digi.no gjøres med iPad. ITavisen ligger rett bak med 1,82 prosent. For DinSide er tallet 0,93 prosent mens iPad-trafikken på kvinnenettstedet KK.no utgjør 0,48 prosent i måneden.

Besøksstatistikk for digi.no, oktober 2010. <i>Bilde: Neset, Tore</i>
Besøksstatistikk for digi.no, oktober 2010. Bilde: Neset, Tore

Det mest besøkte nettstedet i Allers portefølje er DinSide med over 1,6 millioner unike brukere i måneden. De ble besøkt av over 16.500 unike iPad i oktober. Digi.no måler til sammenligning 309.000 unike besøkende og 6.276 iPad.

2,7 prosent av alle nordmenn med nettilgang oppgir å ha en iPad, ifølge TNS Gallup InterBuss sin undersøkelse for tredje kvartal. Det utgjør svimlende 98.000 personer.

Disse tallene er imidlertid forbundet med usikkerhet. De 1.280 personene som er intervjuet i undersøkelsen kan ha tolket spørsmålet som om de har tilgang til iPad i husstanden, og de kan også ha forvekslet produktet med iPod, ifølge TNS Gallup.

I tillegg oppgir 8 prosent at de har planer om å skaffe seg iPad det neste året, ifølge rapporten.

TNS Gallup regner det derfor som sannsynlig at hver tiende norske husstand vil ha iPad tilgjengelig i løpet av 2011, skriver Kampanje.

Snarlig lansering

Apple har solgt minst 3,5 millioner iPad siden USA-lanseringen i påsken. Produktet har senere blitt introdusert i en rekke land, men ikke i Norge.

Det er ennå ikke blitt bekreftet når iPad kommer hit, men de fleste antar at lanseringen skjer i løpet av november. Antakelsen er ytterligere styrket ved at nyeste versjon av operativsystemet, iOS 4.2, leveres med støtte for norsk språk.

iOS 4.2 ble tilgjengelig for nedlasting for utviklere i går, og rulles nok ut til vanlige brukere i løpet av kort tid. De som er utålmodige kan laste ned oppdateringen allerede nå.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.