RESULTATERFINANS

Overgangskvartal for Sun

Suns kvartalstall gir et blandet inntrykk, men Scott McNealy mener å ha lagt det verste bak seg.

15. okt. 2004 - 08:08

I timene før Sun offentliggjorde sine tall for kvartalet fram til 26. september, regnskapsårets første, falt aksjekursen med 1 prosent. I handelen etter stengetid, da de var kjent, gikk kursen oppover med 3 prosent. Investorene tolket med andre ord tallenes blandede budskap som i hovedsak positivt.

I forhold til samme kvartal i fjor, økte omsetningen med 3,6 prosent til 2,63 milliarder dollar, noe under de forventede 2,71 milliarder. Resultatet, fratrukket 82 millioner dollar for å betale patentforliket med Kodak og 108 millioner dollar i omstruktureringskostnader, ble 13 millioner dollar eller 0,00 dollar per aksje, noe bedre enn de minus 0,03 dollar som analytikerne hadde ventet. Med de ekstraordinære utgiftene gikk kvartalet med et tap på 174 millioner dollar, tilsvarende 0,05 dollar per aksje.

    Les også:

Analytikerne merket seg at Sun har lykkes i å bedre marginene, og at dette arbeidet ser ut til å fortsette: I april varslet selskapet at staben skulle kuttes med 3300 årsverk. Dette tallet er økt til 3500. 2900 er allerede ute av Sun, og de øvrige 600 er varslet.

Salget av AMD-baserte servere økte med 36 prosent i forhold til septemberkvartalet i fjor. Samtidig solgte Sun tre prosent færre enheter totalt, og lagring er stadig et sårt punkt.

Da han presenterte tallene, pekte Sun-sjef Scott McNealy på at første kvartal tradisjonelt er det vanskeligste. Han gledet seg over at kvartalet, i likhet med junikvartalet, ga omsetningsvekst i forhold til fjoråret.

– Det gir oss to kvartaler på rad med vekst på årsbasis. Vi er nå på offensiven igjen fordi vi har fornyet produktutvalget som følge av våre vedvarende og noen ganger kontroversielle investeringer i forskning og utvikling de siste tre årene. Følg med: I november kommer vi med operativsystemet Solaris 10. Vi tror dette blir et av våre beste produkter dette tiåret. Og det kjører på Opteron og Sparc, sa McNealy.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.