HIDDN SECURITY

Overrasket over responsen etter at norsk krypteringsprodukt ble sluppet i markedet

Hiddn Security, som tidligere het High Density Devices, har over de tre-fire siste årene investert rundt 150 millioner kroner i krypteringsteknologien sin.
Hiddn Security, som tidligere het High Density Devices, har over de tre-fire siste årene investert rundt 150 millioner kroner i krypteringsteknologien sin. Bilde: Martin Braathen Røise
19. sep. 2016 - 06:00

To uker er gått siden Hiddn security slapp krypteringsproduktene sine i det norske markedet. Distributøren Infinigate AS var tidlig på banen og signerte kontrakt med selskapet om produktleveranse.

– Responsen har overrasket meg. Det er tydelig at kundene vil ha denne type løsninger, sier nordensjef Thomas Hagelid i Infinigate til digi.no.

Ifølge ham har det vært økende etterspørsel i markedet etter krypteringsteknologi i en årrekke. 

Brukere stiller ekstreme krav

Kunder er i økende grad offentlig sektor og andre næringer som har et økt behov for å oppbevare bedriftsinformasjon konfidensielt. 

– Vi ser at flere og flere brukere stiller ekstreme krav til sikkerhet. Folk i telecom- og advokatbransjen er spesielt interessert. Behovet til sikkerhet melder seg bare mer og mer. Hiddn security dekker et hull i porteføljen vår.

Det norske selskapet designer og utvikler krypteringsprodukter basert på sin patenterte teknologi. Teknologien møter de strengeste kravene fra sikkerhetsmyndigheter i USA og Norge.

Skjerpet sikkerhet

Selskapet har en offensiv ekspansjonsplan, og det er høyt prioritert å ta store markedsandeler. 

Nordensjef, Thomas Hagelid, i Infinigate tror det norske selskapet har truffet en nerve. <i>Foto: Presse</i>
Nordensjef, Thomas Hagelid, i Infinigate tror det norske selskapet har truffet en nerve. Foto: Presse

– Infinigate var øverst på ønskelisten. Teknologi må markedsføres av kompetente fagfolk som kan hjelpe nordiske virksomheter med å innføre løsninger som gir flere muligheter samtidig som sikkerheten skjerpes, sier administrerende direktør Gudmundur Einarsson i Hiddn security.

Infinigate representer mange av markedets mest avanserte sikkerhetsløsninger for datasenteret og nettskyen.

800 forhandlere

Distributøren jobber med over 800 IT-forhandlere i bedriftsmarkedet og har distribusjon i Tyskland, Storbritannia, Frankrike, Sveits, Østerrike, Sverige, Norge og Danmark.

– Interessen for dette produktet er positiv, og senest i går kveld meldte partnere fra i Danmark om at det var et behov også der. Jeg tror Hiddn security har truffet en nerve, og det blir bare flere og flere som får et mer profesjonalisert forhold til sikkerhet.

– Jeg synes at det er veldig morro at et norsk selskap når ut i andre land. Dette er rett og slett veldig kult, sier Hagelid.

Les mer om løsningen:
Denne USB-pinneløsningen er helt umulig å bryte seg inn i »

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.