JUSS OG SAMFUNN

P4 lover bedre børs

Mandag lanserer P4 en ny og forbedret utgave av sin børsinfo på nettet. Da kan du la nettet følge med på dine aksjer for deg.

Morten Øverbye
20. jan. 1997 - 10:30

Den nye utgaven av tjenesten har fått navnet StockLink. I forhold til P4s gamle børsinfo har denne utgaven fått ny design, utviklet funksjonalitet og et bedre grensesnitt.

- Vi tror vi nå har kommet med en del tjenester som vi tror mange har savnet tidligere. Børstjenesten vil etter dette bli mer brukervennlig og nyttig for de som er interessert i finans, sier daglig leder

i P4 Internett AS, Roy Hovdan.

Den tidligere utgaven av P4s børssider genrererte rundt en million oppslag ukentlig. Nå tror Hovdan at besøket vil øke ytterligere.

Den viktigste nyheten ligger i at brukerne nå kan definere hvilke enkeltaksjer de vil følge, og hvordan de ønsker informasjonen presentert. Ved å opprette sin egen portefølje på StockLink, kan en legge inn hvilke aksjer man vil følge, hvilke opplysninger en ønsker om aksjene og i hvilken rekkefølge de skal presenteres.

Deretter vil denne informasjonen bli presentert hver gang en logger seg inn på porteføljen med sitt brukernavn og passord.

En annen funksjon er at StockLink nå også gir deg tilgang til meldinger fra Oslo Børs. All råinformasjon fra børsen, som ligger til grunn for tjenesten, er rundt 15 minutter forsinket i forhold til samtidsinformasjonen fra børsen.

StockLink er lagt opp til å være en gratis tjeneste for brukerne, som i første omgang vil være børsnoterte selskaper og finansinstitusjoner.

- Vi forsøker derfor å få inn inntekter på andre måter. Da vi prosjekterte StockLink la vi stor vekt på å utvikle og inkludere elementer som kan utnyttes kommersielt. Børsnoterte selskaper vil blant annet kunne kjøpe linker som peker mot egen tilleggsinformasjon, sier Hovdan.

Han legger til at salg av programvare for slike tjenester har åpnet et interessant nordisk marked for internettselskapet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.