IT-NORGE

På ett år har den norske gründerbedriften økt omsetningen med 175 prosent

Stein Andre Larner blir ny administrerende direktør i Com4. – Jeg ser frem til å bli med på videreføringen av det solide arbeidet som allerede er lagt ned, sier Larner som er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI.
Stein Andre Larner blir ny administrerende direktør i Com4. – Jeg ser frem til å bli med på videreføringen av det solide arbeidet som allerede er lagt ned, sier Larner som er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI. Bilde: Com4
30. aug. 2016 - 08:28

Det er tøft å konkurrere med Telenor på maskin-til-maskin (M2M) kommunikasjon over telenettet, men utfordreren Com4 klarer det.

Det norske telekomeventyret har på ett år hatt en omsetningsvekst på hele 175 prosent. Den største veksten har selskapet hatt innenfor automatisk strømmåleravlesning.

Henter mann fra rivalen

Nå henter selskapets gründere inn en ny lederskikkelse fra erkekonkurrenten Telenor.

Stein André Larner har tidligere hatt flere roller i telegiganten, og fungerte nå sist som for produkt- og markedsdirektør i selskapet. Nå skal Larner ta Com4 til nye høyder.

– Det siste året har Com4 vist at de kan ta opp kampen med de store og etablerte aktørene i form av å vinne store og strategisk viktige kontrakter med samarbeidspartnere som Rejlers Embriq og Atea. Vi er den eneste aktøren i bransjen som har spesialisert seg på kommunikasjon mellom maskiner. Vi kan levere tilpassede løsninger som ikke er hyllevarer, sier den nyansatte administrerende direktøren.

LES OGSÅ: Har skaffet seg et globalt SIM-kort

Stadig flere bransjer tar i bruk såkalt tingenes internett. Bedrifter har for alvor sett hvordan det å knytte sine produkter opp mot internett forenkler og effektiviserer.

Selvvarslendende rottefeller

Alt fra selvvarslende rottefeller, vannmålere for automatisert vannavlesning og usynlige gjerder for beitedyr skal være med på å effektivisere hverdagen vår.

– Vi har gått fra å være en liten gründerbedrift til å være en betydelig aktør. At vi nå henter inn Larner er en naturlig progresjon og del av det å vokse. Som selskap ønsker vi å bli mer synlige i markedet. Vi tror at Larner kan hjelpe oss med det, samtidig som han er godt rustet til å styrke veksten fremover, sier styremedlem, Raymond Berntsen, i Com4 til digi.no. 

Teleselskapet holder til i Økernveien i Oslo. <i>Foto: Google maps</i>
Teleselskapet holder til i Økernveien i Oslo. Foto: Google maps

Han kan fortelle at det var overaskende mange telekomprofiler som viste interesse for stillingen da den ble lyst ut.

– Jeg tror mange i bransjen synes at det vi holder på med er spennende og har lyst til å være med på utviklingen videre. Da valget falt på Larner handler det litt om at han er på samme alder som de andre som jobber her. Han passer derfor godt inn i miljøet, samtidig som han kommer inn med nye øyne og har mange gode ideer, konstaterer Berntsen.

Har bygd eget kjernenett

Enkelt forklart er Com4 en virtuell teleoperatør som har spesialisert seg på at abonnementsmassen utelukkende består av maskiner. Mobilnettet leies av Telia i Norge.

Kjernenettet har selskapet selv bygd. I tillegg har telekmaktøren inngått direkte roamingavtaler med mobiloperatører i 55 land.

Fikk du meg deg denne? Derfor brøt Telenors mobilnett ned over hele Norge

Det siste året har den norske gründerbedriften vist at de har en konkurransedyktig produktportefølje og evne til å levere.

– Markedet for maskin-til-maskinkommunikasjon er i kraftig vekst, og Norge ligger som vanlig langt fremme i utviklingen. En rekke selskaper har tatt, eller er i ferd med å ta i bruk denne type teknologi for å redusere kostnader, effektivisere driften og for å tilby sine kunder bedre tjenester. Jeg ser frem til å bli med på videreføringen av det solide arbeidet som allerede er lagt ned, sier Larner som er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.