RESULTATERFINANS

På Oslo Børs med Zigbee-brikker

Brikkeprodusenten Chipcon, som fokuserer på Zigbee-brikker, girer opp mot en børsnotering.

18. mars 2005 - 10:10

Som tidligere varslet arbeider den Oslo-baserte brikkeprodusenten Chipcon mot Oslo Børs. Appetitten på en børsnotering har steget etter den vanvittig oppgang for konkurrent Nordic Semiconductor, skriver Finansavisen.

Nordic Semiconductor var en av fjorårets virkelige børsvinnere, og aksjen har steget over 200 prosent de siste 12 månedene.

Chipcon har spesialisert seg Zigbee-teknikk, den trådløse overføringsstandarden som overgår dagens Bluetooth på flere punkter.

ZigBee er en trådløs og strømbesparende teknologi for å bygge ut nettverk med lav datarate for overvåking og kontroll ved hjelp av blant annet sensorer. ZigBee-teknologien gjør det mulig å koble sammen et et stort antall enheter samtidig i et trådløst nettverk. Rekkevidden er på inntil 100 meter og overføringsfarten, dataraten på mellom 20 og 250 kb/s.

Salget av ferdige produkter med Zigbee-teknikk er foreløpig ikke kommet skikkelige i gang.

I januar kjøpte Chipcon opp amerikansk Figure 8, et selskap som lager programvare for Zigbee-bruk. Med oppkjøpet får Chipcon over 100 ansatte.

Chipcons regnskap for 2004 er ikke offentliggjort, men selskapet omsatte for 108 millioner kroner i 2003 og eies av tre gründere og venture-selskapet Four Seasons.

Men når i løpet av året Chipcon sikter mot å være på børs vil ikke selskapet foreløpig røpet. I tillegg til Chipcon skal også det Stavanger-baserte driftsselskapet Allianse på børs i løpet av året.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.