- På tide å klargjøre websidene for IE8

Microsoft skal utgi en ny beta av Internet Explorer 8. Ikke alle nettsteder er forberedet på det.

- På tide å klargjøre websidene for IE8

Microsoft skal utgi en ny beta av Internet Explorer 8. Ikke alle nettsteder er forberedet på det.

Internet Explorer (IE) er, til tross for hardere konkurranse de siste årene, verdens mest brukte nettleser. Dette betyr at når Microsoft gjør endringer i hvordan IE behandler og presenterer, så er det svært få webutviklere som bare trekker på skuldrene.

Den neste utgaven av IE, versjon 8, skal i mindre grad enn tidligere behandle websider på sin egen måte. I stedet satser Microsoft nå offisielt på å at IE skal følge de etablert webstandardene. Dette vil være standardoppsettet i IE8.

Mange websider er i dag spesielt tilpasset Internet Explorer, men med IE8 vil slike tilpasninger ofte feile. Man kan da velge å skrive om sidene eller å legge inn en metatagg som får IE8 til å presenterer websidene slik IE7. Den samme effekten er også mulig å få til web hjelp av en spesiell HTTP-header.

Nick MacKechnie skriver i et nytt blogginnlegg at hensikten med dette er å hjelpe webutviklere og -designere å nærme seg idealet med å kunne «skrive én gang, og kunne kjøres overalt».

- Dette vil frigjøre mer tid til å innovere framfor å modifisere innhold for ulike nettlesere, skriver MacKechnie.

Dette er egentlig ikke ny informasjon fra Microsoft. Selskapet har sagt det samme siden det ble kjent at IE8 skulle benytte den standardkompatible modusen som standard.

Årsaken til at MacKechnie tar opp dette på nytt, er at Microsoft i løpet av tredje kvartal skal komme med en ny betautgave av Internet Explorer 8 som er rettet mot konsumenter. Den nåværende betaversjonen er først og fremst rettet mot webutviklere.

Med et bredere publikum for den neste betaen, øker sannsynligheten for at noen vil støte på websider som ikke blir vist som ønsket i nettleseren. Derfor oppfordrer Microsoft nå webutviklere verden over til å oppdatere koden på websidene, enten ved hjelp av koden som gjør at IE8 viser sidene på samme måte IE7, men helst ved at man skriver om, slik at sidene følger webstandardene.

Microsoft har utgitt informasjon på denne siden om hvordan man sørger for at websider blir vist i IE7-modus i IE8.

Til toppen