Papirbilllett snart historie

Endelig klart for elektroniske billetter.

Ruter gjennomfører nå en etappevis utrulling av nye elektroniske billettyper.
Ruter gjennomfører nå en etappevis utrulling av nye elektroniske billettyper.

Endelig klart for elektroniske billetter.

Det har vært mye støy rundt det elektroniske trikke- og busskortet Flexus basert på RFID-teknologi som anslås å ha kostet en halv milliard kroner.

Løsningen skulle vært klar i 2005, men først i fjor høst kunne Oslo-beboere ta i bruk den nye takseringen for kollektivtransport i stor-Oslo.

Nå opplyser Oslo kommune at mange av de kollektivreisende i Oslo kan ta steget fullt ut fra papirbillett til elektronisk billett. Månedskortet til 550 kroner, som i dag brukes av nærmere 60.000 reisende, kan kjøpes som elektronisk 30-dagersbillett i Ruters reisekort.

Mange oppfatter kortet som tungvint ettersom man må «validere» kortet flere ganger om dagen, samt at det nå ikke lenger står en fysisk gyldighetsdato på billetten din.

Det tar lenger tid for konduktøren å kontrollere om billetten du har er gyldig eller ikke.

- I rushtiden med fulle vognsett har jeg opplevd flere ganger at konduktøren ikke rekker å nå frem til alle passasjene lenger, forteller en bruker til digi.no.

Før sommeren vil også ukekortet bli tilgjengelig som elektronisk 7-dagersbillett. I tillegg vil det tilbys dagsbillett.

Med elektronisk reisekort kan folk laste ned de billettene de trenger, i første omgang 30-dagersbilletten. Kort kan sperres og erstattes hvis de blir borte.

Ruter gjennomfører nå en etappevis utrulling av nye elektroniske billettyper og salgssteder for å fange opp eventuelle tekniske utfordringer og sikre at alt virker slik det skal.

Til toppen