– Partienes nettsider bryter loven

Datatilsynet etterlyser bedre personvern.

Bare to politiske partier sørger for å kryptere skjema ved innmelding på nettet. Resten bryter loven, mener Datatilsynet.
Bare to politiske partier sørger for å kryptere skjema ved innmelding på nettet. Resten bryter loven, mener Datatilsynet.
23. aug. 2013 - 08:23

De fleste politiske partiene har dårlig informasjonssikkerhet på sine nettsider. Dermed kan informasjon om nyinnmeldte medlemmer flyte fritt på nettet.

Av 14 partier som Aftenposten har sjekket nettsidene til, bryter elleve loven på grunn av for dårlig informasjonssikkerhet. Det er bare Arbeiderpartiet og SV som har en kryptert løsning ved innmelding på nettet. Piratpartiet bruker en annen løsning, nemlig at informasjonen sendes via det kommende medlemmets krypterte nettbank.

Rødt, Miljøpartiet De Grønne, Senterpartiet, KrF, Venstre, Høyre, Frp, Pensjonistpartiet, Demokratene og NKP har på sin side en ukryptert og åpen løsning. Datatilsynet er kritisk til sikkerhetsbristene, skriver avisen.

- Det er ikke bra at dette ikke er beskyttet. Det er noen som forteller hvem de stemmer på og hvilket parti de er medlem av. Men andre ønsker veldig sterkt at det ikke skal komme ut, og det må man passe på, sier fagdirektør Atle Årnes i Datatilsynet. Han mener at partiene som ikke har kryptering på plass, bryter loven. (©NTB)

Saken er oppdatert 23. aug. 2013, kl. 11.44, med detaljer om Piratpartiets ordning.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.