RESULTATERFINANS

Påskestille IT-børs

Tirsdagen gav for en gangs skyld små kursutslag for IT-aksjene, på små volum. Nedgang i Merkantildata og NetCom trakk indeksen ned med 0,7 prosent.

Jørgen Christiansen
7. apr. 1998 - 19:13

Dermed stoppet indeksen på 1551. Størst stigning så vi i Nera hvor selskapet bekreftet at Johan Fredrik Odfjell er foreslått som ny styreformann. Kursen steg med nye 3,2 prosent til 32 kroner.

TTI Holdings falt tirsdag tilbake til 19 kroner. Aksjen ble for kort tid siden handlet helt opp mot 22 kroner. Kursfallet settes i sammenheng med at Tandberg Data for kort tid siden inngikk en samarbeidsavtale med Overland Data om en teknologi som TTI-eide Techmar trolig har behov for.

ASK falt nok en krone på tirsdagen. Det knytter seg nå stor spenning til om kjøpet av Proxima går i orden uten at budfristen forlenges. Budet løper i utgangspunktet ut 9. april amerikansk tid. Vi har heller ikke registrert noen avklaring med hensyn på det søksmålet som ble varslet rett etter at budet ble fremmet.

Computer Advances Group falt med vel fire prosent, trolig fordi det ble klart at Nexus ikke fusjonerte med LAN International - i hvert fall ikke i denne omgang.

Uttalelsene som SingTel kom med til digi.no om eierskapet i NetCom ser foreløpig ikke ut til å ha hatt noen særlig effekt på kursen i selskapet. NetCom-kursen falt tirsdagen tilbake med 1,6 prosent.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.