Passord ikke nok for Longhorn

Passord gir ikke nok sikkerhet. Longhorn kan kreve mer, røper Microsoft.

17. mars 2005 - 08:50

Verdens beste sikkerhetssystem er som kjent ikke idiotsikkert hvis det er bygget på dårlige passord eller slumsete medarbeidere.

Microsoft planlegger å gjøre noe med dette, og det kan komme som en løsning bygget inn i deres neste windows-versjon, Longhorn. Dette kom frem i en paneldebatt på CeBIT, melder Arstechnica.com og vnunet.com.

- Jeg tror at tiden for passord-alene-autentisering er over. Vi må gå videre til to-faktor autentisering. Dette er den eneste måten vi kan gi bedriftene den tryggheten de trenger, sa Detlef Eckert, sjefen for Microsofts Trustworty Computing-prosjekt.

Eckert spesifiserte ikke hva slags to faktorer som vil brukes i neste versjon av Longhorn.

To-faktor autentisering vil si at det kreves at brukeren skal identifisere seg på to måter. Dette er vanlig for minibanker, der det kreves både en brukers bankkort og PIN-kode for å få adgang til kontoen.

På PC kan det bety at man må ha et smartkort eller bruke en fingeravtrykk-leser, i tillegg til en annen identifisering, som gjerne kan være et passord.

Denne typen teknologier finnes det mange eksempler på. Men det kan skape store endringer hvis det kommer innebygget støtte for dette i det operativsystemet de fleste bruker, ikke minst for dem som i dag lever av å levere slike løsninger.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.