PC-giganter i kø for Chrome OS

Disse skal hjelpe Google i kampen mot Windows.

PC-giganter i kø for Chrome OS

Disse skal hjelpe Google i kampen mot Windows.

Denne uken avslørte Google at de utvikler et eget operativsystem kalt Chrome OS. Allerede ved kunngjøringen var det klart at søkemotorgiganten dermed utfordrer Microsoft på deres hjemmebane.

    Les også:

Få detaljer er ennå klare, men Chrome OS blir fri programvare og dermed gratis for brukerne. Det bekreftet også Google natt til i dag, da selskapet lettet litt mer på sløret om hvem som skal hjelpe dem med prosjektet.

Google samarbeider allerede fra starten med en rekke teknologistørrelser.

Verdens største PC-produsent Hewlett-Packard er en av dem. De samme er Acer og ASUS, de to største produsentene av minibærbare eller netbooks.

Også kinesiske Lenovo og japanske Toshiba samarbeider med Google om det kommende operativsystemet, som etter planen blir klart senere i år.

Dell glimrer med sitt fravær over PC-produsenter på listen over samarbeidspartnere. Programvaregiganten Adobe er derimot med fra start, selskapet bak blant annet Flash, Air/Flex og Acrobat (PDF).

Chrome OS får også støtte fra brikkeprodusenter som Qualcomm, Texas Instruments og Freescale Semiconductor. Intel som er verdens største produsent av mikrobrikker ble derimot ikke nevnt i det korte blogginnlegget som Google kom med.

Grunnen til samarbeidet med brikkeprodusentene synes klart, ifølge teknologispaltist Michael Arrington i TechCrunch. Han mener dette vil bidra til å gi Chrome OS ytelsen Google har satt som et viktig mål med det nye operativsystemet.

- Dette blir ikke bare en Linux-utgave med en nettleser fastmontert, slår han fast på teknologibloggen.

    Les også:

Til toppen