PDA-system for bedre eldreomsorg

Danske Excitor har laget et PDA-program som gjør eldreomsorgsarbeidere mer effektive.

Danske Excitor har laget et PDA-program som gjør eldreomsorgsarbeidere mer effektive.

Nokia annonserte i dag at det danske programvarehuset Excitor introduserer MobilCare for Nokia Communicator. MobilCare-løsningen benyttes av helsearbeidere i Børkop kommune i den vestre delen av Danmark. Erfaringene tyder på effektiviteten til helsearbeiderne og kvaliteten på tjenestene til de eldre i kommunen er kraftig forbedret. Løsningen er laget sammen med Zealand Care, en av de største leverandørene av helsetjenester i Danmark.

MobilCare-systemet gjør at sykepleiere og omsorgsarbeidere kan laste ned den daglige besøksinformasjonen og rute den direkte til sin egen Communicator uten å måtte innom kontoret. Dette sparer tid og øker fleksibiliteten. I tillegg har sykepleiere adgang til pasientjournalen.

Pasientinformasjonen og journaler er svært sensitivt materiale. Derfor ble sikkerhet høyeste prioritet da systemet ble utviklet. Dataene som er lagret og sendt mellom Nokia Communicator og den sentrale basen er kryptert. I tillegg har alle brukerne personlige brukernavn og passord for å logge seg inn på systemet.

- Sykepleierne kan ringe legen fra hjemmet til en pasient og sette på høyttalerfunksjonen, slik at pasienten kan høre det som blir sagt, sier salgsdirektør Karsten Viuf fra Excitor. - Hvis det er nødvendig med medisinering, kan resepten overføres direkte til pasientjournalen på Communicatoren. Dette gjør arbeidet mer produktivt, og bidrar til tillit mellom pasient og helsearbeider.

Den danske softwarebedriften Excitor utviklet løsningen for Communicator fordi den har tastatur og har et brukervennlig grensesnitt. MobilCare er basert på Dynamic Mobile Exchange (DME) technology, som Excitor har brukt tre år på å utvikle.

DME gjør at man kan jobbe mobilt med kopierte eller online data fra sentrale databaser i bedriften. Løsningene utnytter teknologien i Nokia-telefoner, for å flytte grunnleggende forretningslogikk helt fram til fingertuppene til for eksempel helsearbeidere. Dette kan utløse store effektivitetsgevinster. En stor og nødvendig del av utviklingsjobben, er å gjøre seg kjent med utfordringene til de som er ute i felten.

Til toppen