Pengene strømmer fortsatt til IT-bransjen

Det er krise i Internett-bransjen sier mange, og peker på alle konkursene. Men investeringsselskapene har ikke skrudd igjen kranene.

Det er krise i Internett-bransjen sier mange, og peker på alle konkursene. Men investeringsselskapene har ikke skrudd igjen kranene.

Siden aksjekrakket i april, har pilene pekt nedover for store deler av Internett-bransjen. Lavere kurser og strammere finansiering har ført til en serie konkurser og nedbemanninger. Men investorene lar seg fremdeles friste av mulighetene til å få være med på det som kan bli det neste Amazon.com.

Tall fra tredje kvartal i USA viser at venture capital-miljøet fremdeles pøser nesten like mye penger inn i IT-bransjen som tidligere i år. Det amerikanske analyseselskapet VentureOne har samlet inn tall som viser at det ble investert 16,1 milliarder dollar, ned fra 17,2 milliarder dollar i andre kvartal. Dette skriver Wall Street Journal.

Selv om tallene viser et lite fall fra andre til tredje kvartal, blir dette småsvingninger å regne når man sammenligner med tredjekvartal i fjor. Da ble det bare sprøytet inn 8,8 milliarder dollar, noe som gir en nesten dobling til i år.

Et annet amerikansk analyselskap har lagt frem høyere tall, men tallene viser samme trend. Fiberoptikk-selskaper topper vekstlisten, mens investeringer i Internett-handelsselskaper har falt litt.

Til toppen