BEDRIFTSTEKNOLOGI

Pentium II-feil verre enn antatt

Feilen som er oppdaget i flyttalsenheten til Pentium II- og Pentium Pro-prosessorene, viser seg å være annerledes enn tidligere antatt. I følge en amerikansk fysiker, som hevder å være ekspert på numerisk analyseprogramvare, er feilen også langt mer alvorlig.

Eirik Flaa
9. mai 1997 - 18:08

En feil som er oppdaget i Pentium II- og Pentium Pro-prosessoren skapte tidligere i uken en liten hodepine for Intel. Intel var midt i lanseringen av Pentium II-prosessoren, og avsløringen kom derfor på et høyst ubeleilig tidspunkt. Som ventet ble feilen dysset ned av Intel, som lovet å komme med en fullstendig feilrapport fredag 9. mai. Rapporten er ennå ikke klar, til tross for at Intel umiddelbart satt flere hundre ingeniører på saken.

Meldingen om feilen ble først publisert på en internettsiden til computerentusiasten John Collins. Collins hevder nå at han tok feil i sin første artikkel, men dette innebærer ikke at feilen er borte. Istedenfor at prosessoren feilflagger overflyt i flyttallsenheten, slik det ble hevdet i den første artikkelen, viser det seg nå at de to prosessortypene rett og slett utelukker flaggingen.

- At prosessoren helt utelukker å flagge feil som oppstår, er langt mer alvorlig enn at den feilflagger, sier Martin Atkinson-Barr, en fysiker som hevder å være ekspert på numerisk analyseprogramvare.

Forrige gang Intel hadde problemer med en prosessor var ved introduksjonen av den første 60 MHz Pentium-prosessoren. Den gang sørget den såkalte FDIV-feilen for at Intel måtte kalle tilbake et stort antall prosessorer, i tillegg til at feilen skapte mye negativ PR for selskapet. Totalt mistet selskapet 475 millioner i inntekter.

- Jeg tror feilen som nå er avdekket er langt mindre alvorlig enn FDIV-feilen, sier Richard Smith, president i Phar Lab Software, et selskap som lager programmeringsverktøy til x.86 strukturen.

Intel vil ikke kommentere den nye avsløringen, før den interne feilrapporten ligger på bordet.

Kilde: CMP Media Inc.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.