BEDRIFTSTEKNOLOGI

Pentium III for servere lanseres onsdag

Intel vil onsdag lansere den første utgaven av Pentium III beregnet for servere og tyngre arbeidsstasjoner - Pentium III Xeon. Dette vil bli Intels hittil kraftigste prosessorer.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. mars 1999 - 11:03
Pentium III Xeon, tidligere kjent under kodenavnet Tanner, er i praksis vanlige Pentium III-brikker med noen høyst effektive modifikasjoner. Viktigst er nok det faktum at det sekundære hurtigminnet er integrert på selve prosessorbrikken, slik at det opererer med samme klokkehastighet som resten av prosessoren. I tillegg vil hurtigminnet kunne leveres i størrelser på inntil 2 MB.

En annen viktig nyhet er mer avansert multiprosessorstøtte. I kommende kvartal vil Intel lansere et brikkesett som hittil har vært kjent under kodenavnet Profusion. Dette brikkesettet skal gjøre det mulig for serverprodusenter å lage åtteveis servere ved hjelp av standard arkitektur. Standardisering av arkitekturen medfører vanligvis lavere priser. Blant annet IBM vil lansere et slikt system i kommende kvartal.

Pentium III Xeon vil leveres i en rekke utgaver, foreløpig med sekundært hurtigminne på 512, 1024 eller 2048 kB og en klokkefrekvens på 500 eller 550 MHz. 550 MHz utgaven vil i første omgang bare leveres med 512 kB sekundært hurtigminne.

Prisen for en Pentium III Xeon vil være høy, ikke minst for de kraftigste utgavene. Dette var også tilfelle med Pentium II Xeon da den ble sluppet på markedet. Beregn derfor at prisen kan bli på flere tusen dollar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.