Pentium MMX i 266 MHz

Selv om Intel 8 september skal lansere Tillamook, som er 200 MHz og 233 MHz MMX-baserte Pentium prosessorer for bærbare PC-er, stopper ikke planene der.

Selv om Intel 8 september skal lansere Tillamook, som er 200 MHz og 233 MHz MMX-baserte Pentium prosessorer for bærbare PC-er, stopper ikke planene der.

Ifølge Newsbytes vil Intel tidlig neste år lansere en 266 MHz utgave til samlingen av MMX-baserte Pentium-prosessorer. Brikken skal være tilgjengelig både i 2,5 volt og 5 volt utgaver, noe som betyr at den kan brukes både i bærbare og stasjonære PC-er.

Brikken er trolig den siste Intel utvikler for Socket 7-infrastrukturen. I en PC er Socket 7 den kontakten på hovedkortet hvor prosessoren plasseres. Storparten av dagens hovedkort og brikkesett støtter Socket 7.

Intels nye Pentium II-brikker, og alle etterfølgende prosessorer, er plassert på et eget kort (cartridge), kjent som Slot 1, som plugges inn i et spor på hovedkortet.

Det er flere årsaker til at den 266 MHz raske Pentium MMX-brikken vil bli utgitt for Socket 7.

For det første vil det gi både PC-produsenter og kjøpere mer tid på flyttingen til Slot 1, som krever en ny systemdesign. I dag finnes Pentium med MMX bare opp til 166 MHz for bærbare og 233 MHz for stasjonære PC-er. Brukere som ønsker flere "hestekrefter", må inntil videre benytte seg av Socket 8 eller Slot 1 baserte prosessorer (Pentium Pro, Pentium II).

For det andre ønsker Intel å gjøre livet surt for Advanced Micro Devices (AMD) og Cyrix, som prøver å utvide den eksisterende Socket 7-infrastrukturen med prosessorer med hastigheter opp mot 300 MHz.

Både AMD og Cyrix har ifølge Newsbytes bekreftet at de en gang i fremtiden må ha et svar til Slot 1, men de opprettholder at de alle middelstore og noen store PC-produsenter ikke ønsker å flytte hele sin produktlinje over på Slot 1 på en stund ennå.

I mars annonserte AMD sitt inntok på brikkesett markedet. Med dette håper AMD å forlenge bruken av sine prosessorer, og andre som bruker Socket 7, fram til 1999.

Til toppen