BEDRIFTSTEKNOLOGI

Pentium-priser i fritt fall

Intel vil redusere prisene på sine eldre Pentium modeller med inntil 48 prosent på mandag. Fra offisielt Intel hold benektes det at prisreduksjonene har sammenheng med den aggressive prispolitikken til AMD.

Eirik Flaa
25. apr. 1997 - 17:10

Pentium-prosessorene til Intel vil få et kraftig priskutt mandag, bekrefter Thomas Jönson i Intel Sweden overfor Digi. Han vil ikke gå inn på størrelsen på kuttene, men bekrefter at det er snakk om kraftigere priskutt enn vanlig. Wall Street Journal har imidlertid indikert at priskuttene vil bli på inntil 48 prosent for 200 MHz-versjonen av standard Pentiumen. Dette tilsvarer en pris på 240 dollar.

For de øvrige Pentiumene er det også lagt opp til priskutt, riktignok ikke i samme størrelsesorden som for 200 MHz-versjonen. 166 MHz-versjonen er ventet å gå ned med 29 prosent, til 195 dollar. For 200 MHz-versjonen med MMX, må prisreduksjonen betegnes som beskjeden, bare 8 prosent til 485 dollar.

- Prisreduksjonen i denne runden er sterkest fokusert på prosessorer uten MMX, sier Jönson som benekter at priskuttene er foretatt som et resultat av konkurransen fra AMD og Cyrix.

- Vi fokuserer 100 prosent på MMX teknologien i vår markedsstrategi, og dumper derfor de tidligere versjonene, sier Jönson som ikke er interessert i å kommentere priskuttene ytterligere før den endelige annonseringen finner sted mandag.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.