RESULTATERFINANS

PeopleSoft går likevel til sak mot Oracle

PeopleSoft har ombestemt seg, og vil likevel gå rettens vei i et forsøk på å avverge et fiendtlig oppkjøp fra Oracle.

16. juni 2003 - 08:47

En trussel om søksmål var en del av PeopleSofts umiddelbare reaksjon på Oracles tilbud om å kjøpe selskapet for 16 dollar per aksje, eller til sammen 5,1 milliarder dollar. I forrige uke ble trusselen trukket tilbake. Torsdag vedtok styret i PeopleSoft å avvise Oracle-budet. Fredag rettet J.D. Edwards, som inngikk en oppkjøpsavtale med PeopleSoft 1. juni, to søksmål mot Oracle, og nå har altså også PeopleSoft funnet at det må gå rettens vei for å avverge et fiendtlig oppkjøp fra Oracles side. Oracle har sagt de ikke er interessert i J.D. Edwards, og at det vil føre PeopleSoft-brukere over på Oracles egne applikasjoner dersom oppkjøpet av PeopleSoft går gjennom.

    Les også:

PeopleSoft mener Oracles framgangsmåte er egnet til å skade selskapet og dets forhold til sine kunder, siden det ledsages av påstander om at PeopleSofts produkter er utilstrekkelige og utløser usikkerhet slik at nye kunder uteblir og eksisterende kunder ikke utvider sitt engasjement. PeopleSoft mener dette utgjør lovbrudd hvis ødeleggende effekt kan bringes til opphør dersom retten sperrer et oppkjøp.

Oracle mener søksmålene fra PeopleSoft og J.D. Edwards er ubegrunnede og useriøse ("frivolous").

Et av J.D. Edwards' søksmål mot Oracle, det i California som også retter seg mot Larry Ellison og hans nestkommanderende Charles ("Chuck") Phillips personlig, retter søkelyset mot dobbeltrollen til investeringsbanken og analyseselskapet Morgan Stanley, skriver Wall Street Journal. Phillips arbeidet som analytiker for Morgan Stanley fra 1994 til 23. mai i år, med markedet for forretningsapplikasjoner som sitt spesialfelt, og var kjent for sine spesielt nære bånd til Oracle. Han skrev også rapporter om blant andre PeopleSoft og J.D. Edwards. For Morgan Stanley utredet han J.D. Edwards så seint som i oppsigelsesperioden. J.D. Edwards påstår han intervjuet toppsjef Bob Dutkowsky personlig, noe Phillips benekter. Men Phillips innrømmer at Oracles overtakelse av PeopleSoft var hans ide, og at PeopleSofts avtale med J.D. Edwards gjorde at han måtte framskynde et utspill.

Problemet med dette er at J.D. Edwards allerede i desember i fjor hadde engasjert Morgan Stanley som finansrådgiver i pågående fusjonssamtaler med PeopleSoft. I søksmålet sier J.D. Edwards at de ikke hadde latt seg intervjue av Phillips i mai dersom de hadde vært klar over at Phillips var på vei over til Oracle. De mener Phillips har gjort seg skyldig i industrispionasje.

Phillips forsikrer at Morgan Stanley holder et så tett skille mellom bank og analyse at han ikke visste om kundeforholdet til J.D. Edwards, og heller ikke om fusjonsforhandlingene mellom J.D. Edwards og PeopleSoft. En pålitelige kilde bekrefter overfor avisa at det svarer til Morgan Stanleys normale praksis. Phillips mener anklagene mot ham savner ethvert grunnlag.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.