PeopleSoft trolig på gli

Bemerkninger fra et styremedlem tolkes som at PeopleSoft kan være beredt til å kjøpes av Oracle.

Bemerkninger fra et styremedlem tolkes som at PeopleSoft kan være beredt til å kjøpes av Oracle.

Rettsforhandlinger i delstaten Delaware der PeopleSoft må forsvare seg fra et søksmål fra Oracle, er opphav til ny innsikt om forholdet mellom de to selskapene, etter hvert som PeopleSoft-ledere må besvare spørsmål under ed.

Søksmålet er et forsøk fra Oracle på å tvinge PeopleSoft til å legge til side de mange hindringene som selskapet har opprettet for å gjøre det fiendtlige oppkjøpsforsøket som uspiselig som mulig.

    Les også:

Styremedlem Steven Goldby i PeopleSoft vitnet i går. Han sa at det tidligere ikke var noe grunnlag for samtaler med Oracle, på grunn av prisen og andre forhold. Han la til at han «personlig, vil være åpen for samtaler med Oracle» dersom det foreligger signaler om høyere pris og om en mulighet for rask gjennomføring av oppkjøpet. I så fall åpnet han også for at hindringene – de «giftige pillene» – fra PeopleSoft kunne oppheves.

Goldby la til at PeopleSofts styre ikke var særlig glad for toppsjef Craig Conways iherdige kamp mot oppkjøpet. Conway ble avsatt av styret sist fredag.

Strategen bak oppkjøpet, Oracles nestkommanderende Chuck Philips, sier til Wall Street Journal at dette er helt nye signaler. Han vil ikke kommentere en eventuell justering av budet. Oracle byr 21 dollar per aksje, så vidt under det nivået kursen har lagt seg på etter at Conway fikk sparken. Før det hadde kursen stort sett holdt seg under 19 dollar siden i våres.

I en offisiell melding fra PeopleSoft heter det at Goldbys bemerkninger ikke kan framstilles som at selskapet har skiftet standpunkt. De tolkes likevel som signaler om at selskapet kan være på gli og at ting kan være i ferd med å skje bak kulissene.

Til toppen