Peregrine selger Remedy og søker kreditorbeskyttelse

Peregrine selger brukerstøttesystemet Remedy til BMC Software og søker beskyttelse mot sine kreditorer.

Peregrine selger brukerstøttesystemet Remedy til BMC Software og søker beskyttelse mot sine kreditorer.

Peregrine Systems søkte om beskyttelse mot sine kreditorer søndag, etter avsnitt 11 i den amerikanske konkursloven. Selskapet har brukt Anderson som revisor, og har oppdaget at omsetningen de siste tre årene har vært overrapportert med 20 prosent. Det amerikanske kreditttilsynet Securities and Exchange Commission etterforsker selskapet. Samtidig har Peregrine varslet søksmål mot Anderson med krav om 250 millioner dollar i erstatning.

Peregrine leverer verktøy for ressursstyring, og er blant verdens ledende i denne nisjen. Et norgeskontor ble etablert for to år siden, og kjente selskaper som Adcore, EDB Teamco, Handelsbanken, ICA Ahold, Merkantildata, Norske Skog, SAS Data, Statoil, Norsk Hydro, DnB, PetroData, BBS, Nextra og Norsk Tipping tegnet seg som kunder.

Les også

I fjor høst kjøpte Peregrine selskapet Remedy, og oppnådde en 35 prosents andel av det globale markedet for brukerstøttesystemer.

Les også

Rett før konkursbegjæringen søndag, avtalte Peregrine å selge Remedy igjen, til BMC Software som leverer driftsverktøy til databaser og store bedriftsapplikasjoner. BMC regner med store synergieffekter ved å kombinere brukerstøtte med slike driftsverktøy. BMC overtar 700 Remedy-ansatte, med arbeidslokaler og tilhørende aktiva.

Ifølge Wall Street Journal betaler BMC 350 millioner dollar for Remedy. 110 millioner dollar gjøres umiddelbart tilgjengelig for Peregrine. De skal brukes til å finansiere en restrukturering av Peregrine. Da Peregrine kjøpte Remedy for et år siden, var prisen én milliard dollar. BMC regner med at Remedy vil omsette for 250 millioner dollar i år.

Både Peregrine og BMC har avdelinger i Norge. Søren Bøving som har det daglige lederansvaret for Peregrine i Norge og Danmark, er på reise og vil først være tilgjengelig for kommentar onsdag.

Til toppen